Društvo

SKANDALOZNA IZJAVA POZNATOG PSIHOTERAPEUTA Milivojević udario na ubijenu Maju: Da nije sprečavala oca da viđa dete, možda se tragedija ne bi desila!

Objavljeno: 17.07.2017 | 13:48Izvor: Kurir

Psihoterapeut Zoran Milivojević navukao je na sebe gnev javnosti nakon što je, analizirajući eskalaciju porodičnog nasilja širom Srbije, direktno označio nesrećnu Maja Đorđević (38), koju je u sredu posle podne muž izbo nožem ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, dok je njihovog sina Mihaila (4) udavio, kao krivca za tragediju.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ, PRINTSCREEN FACEBOOK

Skandalozna Milivojevića kolumna pod nazivom "Medejina osveta" direktno upućuje na to da su glavni uzroci čedomorstva mržnja i osveta jednog roditelja drugom, dok je sporni deo upravo onaj u kojem psihoterapeut ukazuje da do dvostrukog ubistva ne bi došlo da "Maja nije ignorisala sudske odluke". 

"Svaka savremena tragična priča, uključujući onu u kojoj je otac bacio pred majku zadavljeno dete, nakon čega ju je usmrtio nožem, ima svoju istoriju i svoj kontekst. Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila", naveo je Milivojević u tekstu za Politiku, što je izazvalo veliki broj reakcija ogorčenih čitalaca.

FOTO: MEDIA CENTAR

"Najlakše je za greške optužiti onog ko više ne može i ne mora da se brani! Sramota", "Zbog ovakvog mišljenja nam je ovako kako jeste. Žena je uvek kriva: suviše kratka suknja, suviše drsko ponašanje, suvise slobodoumna, suviše razmišlja, suviše se suprotstavlja, suviše, suviše", samo su neki od komentara, dok se osuda veoma brzo proširila i društvenim mrežama. 

Podsetimo, život u strahu bio je Majina svakodnevica, a poslednji put je protiv monstruma Marka Nikolića (43) koji ju je ubio podnela prijavu za ugrožavanje sigurnosti Drugom osnovnom tužilaštvu, i to 8. marta ove godine, upozoravajući da se protiv njega već vodi postupak zbog nasilja u porodici. Nesrećna žena pokušavala je na sve načine da ukaže na strah koji joj je pojava Nikolića ulivala u kosti, navodeći situacije kroz koje su prolazili svi koji su je znali.

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Višegodišnja tortura okončana je stravičnim zločinom. Muž je viđao dete i predavao ga u kontrolisanim uslovima Centra za socijalni rad. Tokom jučerašnje posete, kada je trebalo sina da vrati majci, Marko ga je doneo onesvešćenog, a Maja je potrčala da spase dete. U tom trenutku je izvadio nož i izbo je više puta, a ona je pokušala da pobegne. Međutim, posle dva-tri koraka je izdahnula, a on je napao radnike koji su prišli da joj pomognu.

Jednoj radnici je odsekao prst, a drugom je isekao lice, posle čega je uhapšen.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u