Društvo

SKANDALČINA! Nezavisno društvo novinara Vojvodine optužilo pokojnog glumca: BATA PODRŽAVAO ZLOČINAČKU POLITIKU!

Objavljeno: 31.05.2016 | 20:36Izvor: medio.rs

Na sajtu autonomija.info Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je objavljen tekst u kome je pokojni glumac Velimir Bata Živojinović označen kao neko ko je podržavao "zločinačku politiku"?!

"Političkim angažmanom u zrelim godinama Bata Živojinović, svesno ili ne, obeležio je sunovrat Srbije i razaranje Jugoslavije čiji je simbol na neki način bio. U društvu bez šire kritičke javnosti veličanje samo njegovih vrlina i zasluga je komforno, a (pod)sećanje na sagrešenja u času ispraćaja ponajprije je neugodno. Za mnoge i neprimereno. Uprkos tome, zbog više simboličkog nego realnog značaja koji je imao - kod Miloševića i SPS bio je zapravo marginalac koji je svojom popularnošću trebalo da privlači politički nesuvisle mase - u njegovom slučaju ne može se baš (pre)dugo poštovati konvencija "o mrtvima sve najbolje". Utoliko pre što je - kao i u nizu sličnih primera - neugodno biti svedokom preteranih glorifikacija uprkos "kontroverzi" vezanih za njegov politički angažman. "Kontroverza" u njegovom slučaju je činjenica koja se ne može poreći je - za mnoge (ne)očekivani politički i moralni pad - politički angažman uz one koji su upropastile Srbiju, a Jugoslaviju odvele u ratni haos i nestanak", navedeno je u tekstu.

Autor teksta, izvesni  Pavle Radić, zaključio je i da se sveopštom glorifikacijom poznatog glumca posredno glorifikuje "zločinačka politika koju je podržavao".

Glavni urednik sajta je Nedim Sejdinović, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Informer.rs

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u