Društvo

SKANDAL! PIJANI LEKARI LEČILI U LOZNICI?! U bolnici koja je odgovorna za smrt malog Radenka(8) doktori piju i na radnom mestu!

Objavljeno: 28.10.2016 | 21:05Izvor: medio.rs

Novi direktor Opšte bolnice u Loznici dr Zoran Kovačević priznao da su u ovoj ustanovi neki lekari pijani lečili pacijente. Otac Radenka Nikodinovića: To je tačno! Mislim da je i doktor Bojanić bio pijan kad je lečio mog pokojnog sina

Doktor Zoran Kovačević, novi direktor Opšte bolnice u Loznici koja je odgovorna za smrt malog Radenka Nikodinovića (8), priznao je da su lekari u ovoj ustanovi pijani lečili pacijente!

Kovačević je za RTV Podrinje otkrio da je u ovoj bolnici bilo slučajeva da lekari piju na radnom mestu, ali nije naglasio da li je među njima i ortoped Dobrivoje Bojanić, koji je nesavesno i nestručno lečio prelom podlaktice Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice, zbog čega je dečak preminuo. Sa druge strane, Radenkov otac Milan veruje da je doktor Bojanić bio pijan čak i na dan kada je pregledao njegovog sina, u subotu 1. oktobra.

Kazne za pijance

Prema rečima novog v. d. direktora dr Zorana Kovačevića, praksa konzumiranja alkohola na radnom mestu u Opštoj bolnici u Loznici od sada će biti strogo zabranjena i rigorozno sankcionisana.- Dok sam ja na ovoj poziciji uvešće se nulta tolerancija za konzumiranje alkohola na radnom mestu i to se neće tolerisati ni pod tačkom razno! Nažalost, priznajem da je takvih slučajeva bilo u našoj bolnici, ali to se više neće desiti. Biće rigoroznih kazni i sprovođenja disciplinskih mera. Takođe, svi će morati da poštuju radno vreme od sedam do 15 sati, uredno vode medicinsku dokumentaciju i brinu o higijeni, što do sada nije bio slučaj. Neće biti dozvoljeno ni pušenje, jer i toga je bilo - ističe dr Kovačević.

Novinari Informera juče su pokušali da od direktora Kovačevića dobiju pojašnjenje da li je među lekarima koji piju na radnom mestu spadao i ortoped Dobrivoje Bojanić, koji je nesavesno lečio Radenka Nikodinovića. Međutim, on nije želeo da nam da bilo kakav komentar, uz obrazloženje da je na važnim sastancima.

Međutim, Kovačevićevu izjavu u potpunosti je potvrdio i Radenkov otac Milan Nikodinović, koji tvrdi da je i doktor Dobrivoje Bojanić pio na radnom mestu, možda čak i onog dana kada je pregledao njegovog pokojnog sina.

To da loznički lekari piju javna je tajna! Za Bojanića svi živi znaju da voli da popije i da je dolazio u alkoholisanom stanju na posao, ali isto važi i za ostale njegove kolege. Čak se i pojavila slika na društvenim mrežama gde se vidi kako se lekari goste, a doktor Bojanić sedi na čelu stola sa limenkom piva. Zato sam ja i rekao ranije medijima da je možda bio pijan i dok je lečio mog sina. Kako vreme prolazi, sve gore stvari se otkrivaju - očajan je Nikodinović.

Ozbiljan prestup

Predsednik Udruženja za zaštitu prava pacijenata Miroslav Petrović ističe da je slučaj sa osmogodišnjim dečakom iz Loznice velika tragedija i da su ovakvi kardinalni propusti u medicini nedopustivi!

Strašno je što uprkos ovakvim činjenicama i dalje niko ne odgovara, a još strašnije je što je ovaj slučaj iz Loznice samo kap u moru! Po svim načelima, svi lekari koji su dolazili u alkoholisanom stanju na posao i tako pregledali pacijente ne bi više nikada smeli da leče ljude - kaže Petrović.

Došao sa svadbe na dežurstvo?!

Kako se priča po Loznici, doktor Dobrivoje Bojanić je u subotu 1. oktobra, na dan kada je prvi put pregledao Radenka Nikodinovića, bio na svadbi kod jednog svog prijatelja lekara. Pre i posle podne je bio na veselju, a predveče je stigao u bolnicu, kada mu je jedan od pacijenata bio i mali Radenko. Ipak, nema potvrde da je Bojanić trenutku kada je pregledao dečaka bio pod dejstvom alkohola.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u