Društvo

SKANDAL NA MAŠINSKOM FAKULTETU! Profesori uvalili svoje sinove na katedre!

Objavljeno: 29.08.2016 | 09:52Izvor: medio.rs

Sinovi četiri ugledna profesora Mašinskog fakulteta u Beogradu rade kao asistenti na tom istom fakultetu! Zaposleni tvrde da na ovoj visokoškolskoj ustanovi godinama caruje nepotizam i da su "tatininim sinovima" katedre zagarantovane, dok neki od najboljih studenata nikada ne dobiju šansu

Na Mašinskom fakultetu uhlebljenje su našla čak četiri "tatina sina" - Miloš B. Vasić, sin redovnog profesora Branka Vasića, Nenad R. Mitrović, sin dekana fakulteta i redovnog profesora Radivoja Mitrovića, Emil A. Veg, sin redovnog profesora Aleksandra Vega i Uroš M. Milovančević, sin redovnog profesora Milorada Milovančevića.

Izvor Informera sa Mašinskog fakulteta, koji je molio da mu ne otkrivamo ime, kaže da svi na fakultetu znaju da je bilo i boljih kandidata za mesto asistenta od profesorske dece, ali da su oni morali da "prođu" izbor u zvanje asistenta.

- Svima na fakultetu ovo strašno smeta, ali smo nemoćni da bilo šta promenimo. Oni imaju način da proguraju svoje kandidate, jer niko nikome neće da se zamera. Zbog njih neki od vrhunskih studenata nikada ne dobiju šansu - otkriva naš sagovornik.

Dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Radivoj Mitrović potvrdio je za Informer da su svi pomenuti profesori i asistenti u rodbinskoj vezi, ali on u tome ne vidi ništa neprimereno.

- Takvih primera ima svugde! Da li mislite da deca inženjera i lekara ne bi trebalo da se bave istim poslom kao njihovi roditelji? Prirodno je da deca uz roditelje zavole određeno zanimanje - rekao je prof. dr Mitrović.

Predsednik sindikata zaposlenih u prosveti Tomislav Živanović kaže za Informer da se ovde ipak radi o nepotizmu i da takvi primeri nisu dobri ni za struku ni za nauku.

- Nepotizam je nešto što je suprotno moralu i etičkom kodeksu i nije dobar za obrazovanje u celini! Nije normalno, ni moralno ni etički da se tako radi - upozorava Živanović.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u