Društvo

Siniša Mali posetio prve bebe rođene 1. januara: Podeljene bogate poklon čestitke (FOTO)

Objavljeno: 01.01.2017 | 14:20Izvor: Telegraf.rs

- Ako se po jutru dan poznaje, 2017. će biti godina beba u Beogradu - rekao je gradonačelnik Beograda

Devojčica Kasija Pop i dva dečaka Miloš Tomić i Lazar Stevanović su prve bebe rođene u novoj godini, a njima je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio novčane poklon čestitke.

Gradonačelnik je obisao prvorođenu devojčicu u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo “Dragisa Mišović” i majci devojčice teškoj tri kilograma i 200 grama i dugačkoj 52 santimetara uručio čestitku od 300.000 dinara, dok je u GAK-u u Višegradskoj obišao prvorođene dečake koji će dobiti po 150.000 dinara.

– Ova godina je dobra s obzirom na to da prvi put imamo tri prvorođene bebe koje sam obisao malopre. Ako se po jutru dan poznaje, 2017. će biti godina beba u Beogradu – rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je kazao, bebe i natalitet su prioritet, a Grad Beograd kroz Savet za prava deteta trudi se da koordinira sve aktivnosti koje se tiču prava deteta u gradu.

Prva smo lokalna samouprava koja je pokrenula projekat koji podrazumeva edukaciju i pomoć roditeljima za prve tri godine odrastanja dece, istakao je gradonačelnik prestonice.

– Pozivam društveno – odgovorne kompanije da pomognu u darivanju bebi paketa koje dobija svaka majka čije se dete rodi u Beogradu. Ove godine smo imali više od 50 donatora i skoro 50 miliona dinara smo skupili samo u proizvodima. To je dobra prilika i za promociju kompanija, a takođe i pomoć majkama – rekao je gradonačelnik.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je podsetio i da je Bebi – servis usluga koju grad pruža i koju svi prepoznaju s obzirom da 170 porodica koristi tu uslugu i mogućnost čuvanja dece.

Ono što je vazno za nas je i “Halo beba” usluga koja beleži više od milion poziva do sada, a koja je na raspolaganju 24 sata 365 dana u godini, dodao je Mali.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Istakavši da je to još jedna pomoć roditeljima i podrška, Mali je naveo da je možda najvažnije to da je grad prošle godine nastavio sa isplatama zaposlenim i nezaposlenim porodiljama.

Kako je dodao, Grad nastoji da podstakne mlade da se što pre odluče da imaju decu navodeći da je Kasija drugo dete u porodici, a da su Lazar i Miloš treće, odnosno četvrto dete, što, naveo je, pokazuje da se mladi ipak sve češće odlučuju da imaju više dece.

On je roditeljima poželeo sve najbolje u Novoj godini dodajući da je novčana čestitka primer kako jedna lokalna samouprava može da bude odgovorna.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gradonačlenik Beograda je zahvalio kompaniji Sequester Employment i Dejanu Jeremiću koji su bili sponzori.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u