Društvo

ŠEIK SE PROVOZAO TRAMVAJEM KROZ BEOGRAD: Pogledajte kako su Beograđani reagovali!

Objavljeno: 09.10.2015 | 19:22Izvor: Telegraf.rs

Šeik je u tramvaju, očekivano, nailazio na zainteresovane poglede, ali pravo gostoprimstvo Beograđana osetio je tek kada je ušao u punu "devedesetpeticu"

Lažni šeik Muhamed Abu Bakar iz Abu Dabija (u interpretaciji novinara Telegrafa) provozao se proteklog vikenda javnim prevozom u Beogradu, pošto je obišao radove koji su u toku na “Beogradu na vodi”.

Telegrafov lažni šeik i njegov prevodilac Jelena imali su zadatak da se provozaju tramvajem na liniji 7 i vide kako će stanovnici glavnog grada reagovati.

Najzanimljivije reakcije zabeležili smo na stajalištima gde su ljudi sa nevericom posmatrali kako šeik čeka tramvaj, odnosno autobus.

– Vidi, mama, šeik! – rekla je jedna devojčica, očarana prizorom.

Da budemo iskreni, mislimo da nas je mama malo “provalila”, ali ok. Bar će dete imati o čemu da priča u školi.

Na stajalištu kod buvljaka čak nam je jedan stariji sugrađanin prišao i pozdravio šeika sa “selam alejkum”, a potom Jelenu upitao ko je gost Beograda i zašto ide prevozom, Odgovor da hoće da razgleda Beograd iz javnog prevoza izazvao je kod njega blagu sumnjičavost, ali i odobravanje.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Šeik je u tramvaju, očekivano, nailazio na zainteresovane poglede i poneki komentar, striktno na srpskom. Ali pravo gostoprimstvo Beograđana osetio je tek kada je ušao u punu “devedesetpeticu”.

U dupke punom autobusu šeik je morao da stoji, i to na samom ulazu, pošto nije nije mogao da prođe dalje od vrata.

Dvoje starijih sugrađana, koji su stajali pored, odmah su njegovoj saradnici rekli da skrene pažnju šeiku da pazi da mu vrata prilikom zatvaranja ne zahvate “mantiju”, kako su nazvali šeikovo odelo.

Gospođa pored šeika odmah je konstatovala da je “sramota da stoji” želeći da što pre zbog njega nekog od drugih putnika “podigne sa mesta”. Međutim, šeik je išao samo dve stanice, tako da je Jelena u njegovo ime ljubazno odbila ponudu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Tokom vožnje mogli su se čuti sledeći tihi komentari: “eto, ne smeta mu da se vozi autobusom”, “ma ovo je neka fora sigurno”, “nije otkucao kartu, baš da vidim da li će i njemu da naplate kaznu”, “mora da je zalutao ako traži Beograd na vodi”…

Jedan od putnika je čak i naglas rekao: “vidi, Betmen u autobusu“.

Zašto, nemamo pojma. Šeik čak ni ne podseća na Betmena.

Šeiku su i prilikom izlaska iz autobusa rekli da “pazi na mantiju” kao i da “navrati ponovo kada stigne”.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Lažni šeik je prošlog vikenda obišao i radove kod Beograda na vodi, o čemu više možete pročitatiOVDE.

Pogledajte video kako je izgledala avantura u gradskom prevozu:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u