Društvo

SAZNAJEMO Tužilaštvo otkrilo nove dokaze protiv Ognjanovića

Objavljeno: 06.03.2015 | 09:11Izvor: Blic

Beograd Tužilaštvo i policija došli su do bankarskog izvoda kojim je Jelena Ognjanović sa računa u SAD prebacila suprugu Nebojši 100.000 dolara u Srpsku banku posle smrti Tijane, a pod oznakom „humanitarna pomoć”.

Ovo je ključni dokaz istrage kojom su Jelena i Nebojša Ognjanović osumnjičeni za prevaru i pranje novca.

- Preko računa u Austriji je prikupljan novac. Zatim je novac iz austrijske banke prebačen u SAD kako bi se platili troškovi lečenja. Posle smrti Tijane Ognjanović, majka Jelena je 100.000 dolara uplatila suprugu Nebojši. Na nalogu kojim su preneta sredstva novac je uplaćen u Srpsku banku pod oznakom „humanitarna pomoć” - kaže izvor „Blica”.

Ovih 100.000 dolara uplaćeno je posle smrti Tijane i dokazuju nameru Jelene i Nebojše Ognjanovića da izvrše prevaru i pranje novca, smatra izvor „Blica” upoznat sa istragom.- Ovaj postupak je protivzakonit. Novac je prebačen posle smrti devojčice i Nebojša Ognjanović ga nije prikazao na ostavinskoj raspravi, već je otkriven tek kada je pokrenuta istraga. Zanimljivo je da je upravo majka za medije pričala da novac ne može da prebacuje drugoj deci jer je račun namenski za Tijanu, ali je uprkos tome novac prebacila na suprugov račun - kaže izvor „Blica”.


Svedok Damir Ivanović, koji je u austrijskoj banci preko Pejpala sakupljao novac za Ognjanoviće, još nije saslušan. On je u policiji rekao da je račun u austrijskoj banci preko kog je sakupljao novac njegov, ali da će sve što ima reći u tužilaštvu. Ognjanovići su izjavili da je Ivanović njihov prijatelj i da je on deo novca prebacio u Ameriku.

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da je zahtev advokata Ognjanovića da se odblokira i 100.000 dolara koje su predmet istrage pritisak na tužilaštvo i sud.

- To je advokatska manipulacija, žele da se izgubi novac i onda nema krivičnog dela. To je jedino što im sada preostaje - kaže Nikolić.

Uplate

Nebojša i Jelena Ognjanović otkad je pokrenuta istraga uplaćuju novac za pomoć bolesnoj deci. Oni su u poslednjih mesec dana uplatili 442.058 evra u humanitarne svrhe, a njihov advokat Zdenko Tomanović traži od tužilaštva i policije da odblokira i 100.000 dolara koje su predmet istrage. Najveći iznos - 186.366 evra uplaćen je nemačkoj bolnici za lečenje Kristine Denčić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u