Društvo

SANITET KAO TAKSI: Umesto ženu u bolnicu, vozili lekare kućama

Objavljeno: 21.11.2014 | 10:00Izvor: Kurir

Trebao im je čitav sat da moju suprugu odvedu od Prokuplja do Niša jer su razvozili doktorke, priča muž

PROKUPLJE - Najdan Nestorović (48) iz Prokuplja tvrdi da je sanitet njegovu teško bolesnu suprugu Mirjanu (46) skoro sat vremena vozio iz prokupačke bolnice do niškog Kliničkog centra i da su pri tome na dva mesta u Nišu stali kako bi izašle dve doktorke, koje su bile u sanitetu.

- Vozilo se pretvorilo u taksi, njih su razvozili kućama, a ja sam sa decom u kolima iza njih strepeo za sudbinu svoje žene. Prvo su stali na Ledenoj steni, a zatim u centru Niša. Kada smo konačno došli do bolnice, upitao sam vozača zašto u pratnji nema doktora, a on je rekao da gledam svoja posla - priča Najdan.

Padala u nesvest

Njegova supruga je zadržana na nefrologiji u Nišu jer su joj otkazala oba bubrega, a ima i karcinom materice.On objašnjava da je u utorak uveče njegova supruga dva puta pala u nesvest, žalila se na jake bolove i povraćala.

- Odvezli smo je na Odeljenje urgentne medicine, gde su zaključili da mora hitno na nišku kliniku jer su joj i bubrezi otkazali - objašnjava Najdan i dodaje da je želeo da bude sa njom u vozilu, ali su mu rekli da nema mesta.

Stisli mu suprugu

Zato sam kolima krenuo iza njih - objašnjava Najdan i dodaje:
Tokom puta sam primetio dve ženske osobe kako ulaze u „dačiju karavan“, u kojoj su samo tri sedišta, i sedaju, a sa njima i vozač, moja supruga i tehničar. Tehničar i supruga su se stisli pozadi kod nosila u poluležećem položaju - kaže Najdan.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u