Društvo

ŠAMPIONKE SA MALOM HEROINOM Devojčica posle posete odbojkašica pobedila rak. Sada su se opet srele

Objavljeno: 27.08.2016 | 22:55Izvor: Blic

Mnogo sam srećna što su odbojkašice došle da nam pokažu medalju i donele tortu i lopte. Hoću i ja da budem kao one kada postanem velika.

Elmedina sa Majom Ognjenović u Beogradu, 26. avgusta 2016.

Ovako za "Blic" priča Elmedina Šabanov (5), devojčica koja je uspela da pobedi malignu bolest, a koju se juče posetile srebrne odbojkašice iz Rija.

Ovo je njihov drugi susret. Juče su razgovarale u mnogo boljem raspoloženju: nasmejane i vesele.

Mala heroina u zagrljaju sa Bojanom Živković u Tiršovoj juna 2015. godine
Foto: Marko Metlas / RAS SrbijaMala heroina u zagrljaju sa Bojanom Živković u Tiršovoj juna 2015. godine

Naime, "Blic" je prošle godine pisao o susretu odbojkašica i mališana koji se leče od najtežih bolesti. Kada su tom prilikom odbojkašice posetile Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, Elmedina je bez kosice na glavi strpljivo sedela kod svoje majke Elvire čekajući da primi hemoterapiju.

Na mestu najveće patnje, naše odbojkašice plakale su potresene neuslovima u kojima se deca leče i teškim sudbinama hrabrih mališana, ponavljajući "nije fer, nije fer".

Maja Ognjenović i Jelena Nikolić, nosioci srebrnih medalja na Olimpijskim igrama, posetile su juče kliniku i ovog puta su se samo smejale, dok su ih zlatna dečica radosno grlila, igrala se s njima i radovala trostrukoj pobedi.

Brat i majka su uvek uz malu Elmedinu
Foto: Ana Paunković / RAS SrbijaBrat i majka su uvek uz malu Elmedinu

Elmedina je dobila bitku protiv bolesti, odbojkašice su donele srebro sa Olimpijade, a Tiršova je sve bliže izgradnji nove zgrade.

Maloj šampionki, koja je dobila novu šansu za život, izrasla je kosa. Ne skidajući osmeh s lica i medalju koju je Jelena Nikolić donela iz Rija, pozirala je pred objektivima fotoaparata.

Odbojkašice su je motivisale da se bori. Ovo je za nju veoma važno. Prošli smo golgotu, pravi pakao, a sada svi slavimo pobeduElvira Šabanov, majka

- Elmedina je bila veoma srećna prošle godine, dobila je osmeh. Odbojkašice su je motivisale da se bori. Ovo je za nju veoma važno. Baš je bila srećna što je s njima sekla tortu. Prošli smo golgotu, pravi pakao, a sada svi slavimo pobedu - priča Elvira.

Sa suzama u očima majka male junakinje prisećala se trenutka kada je saznala da Elmedina ima tumore.

- Nema ničeg goreg nego kada vam je dete bolesno. Samo osmeh i borba su put do cilja. To dokazuje i Elmedina, ali i odbojkašice - priča ona.

Elmedin, stariji brat, držao je sestru za ruku tokom borbe. Preplavljeni emocijama, njih dvoje su poslali poruku "Svi smo mi šampioni".

Pobede ove dece su veće od naših trijumfa

- To što smo mi postigle je fantastičan uspeh, ali u poređenju s ovom decom i onim s čime se ona bore, to naše odlazi u drugi plan. Svaka podrška njima jako puo znači - rekla je Maja Ognjenović, odbojkašica.

- Elmedinina pobeda je najvažnija, hvala svima. Celo društvo je shvatilo problem koji ima Tiršova - kaže Prof. Dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Neuslovna zgrada u kojoj se leči 300 mališana može da primi samo 100 dece. Da se ovo stanje popravi jedino rešenje je izgradnja nove klinike, za šta je "Blic" pokrenuo i inicijativu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u