Društvo

ŠABAC GRAD ZLOČINA: Dvoje zaklano, jedan izrešetan, dvoje ranjeno!

Objavljeno: 14.02.2016 | 11:36Izvor: Kurir

Od 8. januara do 7. februara ubijeni medicinska sestra i taksista, dvoje pripadnika MUP ranjeno u policijskoj stanici, jedan čovek upucan u kafani, napadnuto osoblje u Hitnoj pomoći

ŠABAC - Od početka 2016. godine Šabac je potresla serija brutalnih zločina i krvavih obračuna.

Od 8. januara do 7. februara zaklani su medicinska sestra i taksista na svojim radnim mestima, dvoje pripadnika MUP ranjeno je u policijskoj stanici, jedan čovek je ubijen u krvavom revolveraškom obračunu u kafani, a poslednji u nizu incidenata bio je napad nožem na medicinsko osoblje, i to usred Službe za hitnu pomoć.

Šapčani su posle ovih događaja s razlogom zabrinuti za sopstvenu bezbednost. Gradonačelnik Nebojša Zelenović deli zabrinutost svojih sugrađana zbog bezbednosne situacije u gradu. Međutim, on ističe da Šabac nije crna tačka i da se ovo što se događa u gradu na čijem je čelu dešava i drugima.

Milica Kostić, Darko TerzićMilica Kostić, Darko Terzić

Građani uznemireni

- Ubistvo medicinske sestre i taksiste velike su tragedije koje su pogodile Šabac u kratkom periodu. Kao i svaki građanin, i ja sam zabrinut za bezbednost ovog grada, a s obzirom na funkciju koju obavljam, posebno sam zabrinut, jer i ja očekujem odgovore od nadležnih državnih institucija. Problem ne možemo rešavati bez koordinisanog rada i Grad Šabac će nadležnima u tome pomoći - rekao je Nebojša Zelenović.

Šapčanka Vida Nedeljković (70) ističe da se posle svega ne oseća bezbedno i da ima problem da ode čak i do prodavnice, jer se plaši da bi neko mogao da je povredi.
- Strašne stvari se dešavaju na mestima koja bi trebalo da su sigurna. Kad odem u poštu, ne znam ko će mi ići iza leđa i da li će da me udari nečim tupim ili ubode nožem. Zamolila bih gradsku vlast i državu da se malo pozabave time, jer je ovo strašno - kaže Nedeljkovićeva.

Povratak devedesetih

Njena sugrađanka Ljiljana Hinić (66) ističe da ne pamti da je o njenom gradu i okolini ikad bilo toliko loših vesti u novinama.
- Svi se sećamo ratova devedesetih i šta se dešavalo po gradskim ulicama, ali ovo što se sada događa mnogo je gore. Ovo što se priča o smanjenju broja policajaca je skandalozno. Zbog svega što se dešava policije mora da bude na svakom koraku. Mnogo se plašim, a došlo je do toga da razmišljam da li predveče oko šest smem da idem u šetnju - kaže Hinićeva.

Sa načelnikom PU Šabac Slavišom Spasojevićem nismo uspeli da razgovaramo o bezbednosnoj situaciji koja brine Šapčane jer mu iz MUP Srbije nisu dozvolili razgovor.

8. januar: Policajac pucao u suprugu i kolegu

Policajac Miloš Tadić (29) pucao je iz službenog pištolja u bivšu suprugu Milicu Kostić (32), takođe zaposlenu u policiji, i pogodio je u rame. Do pucnjave je došlo u policijskoj stanici u Bogatiću, a u nameri da odbrani koleginicu, ranjen je i policajac Darko Terzić (31). Napadač je uhapšen.

12. januar: Zaklao medicinsku sestru

Vukašin Vilotić (40) zaklao je medicinsku sestru Ljubinku Popović (55) u Domu zdravlja u Šapcu. Vilotić, koji je psihijatrijski pacijent, došao je u ordinaciju po recept za lekove, a kako je počela pauza, otišao je u prodavnicu, kupio nož za meso, vratio se i zaklao sestru. Napadač je uhapšen.

24. januar: Poginuo u obračunu u kafani

Miroslav Josipović zvani Ćizin iz Dublja ubijen je u revolveraškom obračunu u kafani „As“ u tom selu. Grupa od sedam muškaraca uletela je u kafanu, gostima su naredili da izađu, a potom su pucali u Josipovića i njegove prijatelje Zlatka Bojičića (40) iz Dublja i Aleksandra Stanojčića (35) iz Klenja. 

7. februar: Taksisti prerezan vrat

Taksista Čedomir Popović (61) preklan je u selu Metlić. Njega su Milić Ilić (20) iz Metlića i Milan Petrović (19) iz Krivaje preklali jer nisu hteli da plate račun od 2.390 dinara, koliko je koštao prevoz od Autobuske stanice u Šapcu do sela Zablaće. Počinioci su uhapšeni. Istragom je utvrđeno da je Milić Ilić, koji je priznao ubistvo taksiste, u avgustu prošle godine zaklao i beskućnika Jovu Maleševića.

7. februar: Nožem pretio zaposlenima

Psihijatrijski bolesnik M. M. (44) pretio je nožem medicinskom tehničaru u Hitnoj pomoći Borisavu Gladoviću (30). On je oko četiri sata ujutro ušao u ordinaciju u kojoj je tehničar bio sam, podigao majicu pokazavši nož zadenut za pojas i rekao: „Sad ću vam je.ati mater.“ Napadač je uhapšen.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u