Društvo

RODITELJI VOZAČA BMW SMRTI: U crnini smo iako je naš Dušan živ, mora i treba da odgovara

Objavljeno: 27.11.2014 | 11:05Izvor: Novosti

Ne znam kako da živimo sa ovim, mi nemamo više porodicu. Više nas ništa ne zanima, naši životi su otišli sa nastradalom decom, kaže Srđan Jovanović otac Dušana koji je BMW uleteo u Dunav kada je poginulo troje njegovih drugova

BEOGRAD - Za našu porodicu više nema normalnog života. Da možemo, dali bismo svoje živote samo da vratimo Nemanju, Miloša i Anastasiju oni nisu tuđa, oni su i naša deca. Nema reči kojima možemo da opišemo naš bol za izgubljenom mladošću.

Ovim rečima, govore Božana i Srđan Jovanović, roditeljiDušana (19), mladića osumnjičenog da je BMWneprilagođenom brzinom pod uticajem alkohola i bez vozačke dozvole, izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Adi Huji u kojoj su u subotu ujutro poginuli: Miloš Janković (20), Nemanja Antić (18) i Anastasija Stajić (16).

Dušanovi roditelji, u šoku, kako kažu zbog tragedije koja se dogodila, tako i zbog, kako kažu lošijeg psihičkog stanja svog deteta, kažu da su svesni da Dušan mora i treba da snosi odgovornost za ono što se desilo.

- Ne znam kako da živimo sa ovim, mi nemamo više porodicu, možemo samo da se ubijemo. Više nas ništa ne zanima, naši životi su otišli sa nastradalom decom, u dahu govori Srđan.

Dušanova majka Božana nema od boli. U crnini. Crna i u licu. Na pitanje zašto uporno nosi crninu, kada njen sin nije stradao u nesreći, kroz suze kaže da crno nosi za stradalom decom.

- Smatram ih svojom. Nemanja je bio Dušanov najbolji drug, beba njegova devojka. O Milošu da ne govorim. ta deca su se družila od detinjstva, često su mi bila u kući, zajedno jeli, pili, delili tajne. Kako onda da ih ne žalim? Kako da ne razumem i podelim taj bol sa njihovim majkama.

Dušanovi roditelji ne žele da opravdaju postupak svog deteta. Dodaju da je on sve učinio da ih spase iz hladnog Dunava.

- Svesni smo da Dušan sve ovo nije uradio namerno, da su te noći svi oni malo popili i dobro se zabavljali. Pa, kako smo čuli, pevali su u automobilu sve do momenta tragedije, kaže Srđan.

- Kada smo mu bili u poseti rekao je da je sve učinio da spase prijatelje. Uspeo je da izvuče devojku Milicu i druga Luku iz automobila, ali ne i ostale. Kaže da je sve učinio da spase Nemanju koji je bio na zadnjem sedištu vozila i koji je s obzirom na to da je vaterpolista, najkurpniji.

Nije uspeo....

Prijave

- Dušan nikada nije odgovoarao ni krivično ni prekršajno, tvrdi Božana Jovanović- Takođe na našu adresu nikada nije stigla nijedna prijava. Nikada se niko iz škole, komšiluka ili drugih roditelja, nije žalio na našeg sina. bio je dete, dečak i mladić poput drugih. Ima vrline i mane. Nikada, a da smo mi kao roditelji znali, nije uzeo da vozi automobil.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u