Društvo

RATKU MLADIĆU POLA MOZGA NIJE U FUNKCIJI, U HAGU SU GA UBILI, ON VIŠE NEMA EMOCIJA! Ovo je JEZIVA TAJNA Haškog tribunala!

Objavljeno: 04.08.2015 | 07:46Izvor: Telegraf.rs

- General Mladić je pretrpeo tri moždana udara i izgoreo mu je, između ostalog, i centar za kontrolu emocija. Kako su lekari ovde u Holandiji našli, više od polovine mozga mu nije u funkciji zbog tih mo­ždanih udara - kaže advokat Branko Lukić

General Vojske Republike Srpske i haški optuženik Ratko Mladić pretpreo je tri moždana udara i izgoreo mu je, između ostalog, i centar za kontrolu emocija, kaže u intervjuu za Newsweek njegov advokat Branko Lukić, koji je jedan od najpoznatiji haški branilac!

On u intervjuu otkriva da su svi pritvorenici, pa i Ratko Mladić premešteni u nove zatvorske ćelije.

– Ranije smo ulazili u stari deo zatvorskog kompleksa, a unazad deset godina svi pritvorenici su premešteni u novi objekat. Uslovi u novom delu su bolji, koliko zatvor može da bude dobar. Dodu­še, i ovde se druže samo po spratovima, a trenutno se nalaze na dva sprata. Ranije su više bili izloženi i opštoj zatvorskoj populaciji, Holanđanima, a ovde su sami i ne moraju da imaju dodira sa ljudima koji uzimaju droge, koji su kriminalne prošlosti. Posete su sada mnogo prijatnije. Imamo normalnu sobu u koju možemo da uđemo, da se rukujemo, da se poljubimo kad se dugo nismo videli. U staroj zgradi između nas i klijenta nalazilo se staklo. Bio je otežan razgovor. Čulo se, ali nisu mogli da se gledaju dokumenti, prislanjali bismo papire sa podvučenim delovima na staklo. Sad sednemo jedan pored drugog i diskutujemo – kaže on.

Prema njegovim rečima general Vojske Republike Srpske je teško bolestan.

– General Mladić je pretrpeo tri moždana udara i izgoreo mu je, između ostalog, i centar za kontrolu emocija. Kako su lekari ovde u Holandiji našli, više od polovine mozga mu nije u funkciji zbog tih mo­ždanih udara. Njegove reakcije su najviše uslovljene time što on nema centar za kontrolu emocija, tako da i dobro i loše može da ga izbaci iz balansa. I onda, čak i kad sluša nešto dobro, njegova reakcija, s obzirom na to da je burna, nailazi na vrlo loš prijem kod sudskog veća i ponekad biva za to i ka­žnjen, izbačen iz sudnice, upozoravan često. Ali to je stvarno nešto što je objektivno uslovljeno bole­ šću, a ne zla namera ili nepoštovanje bilo koga – tvrdi Lukić.

– Mi smo već tri godine u sudu i njegovo ponašanje smo već prihvatili kao nešto svakodnevno i ne mislim da nam stvara bilo kakve probleme. Ispočetka nam je bilo vrlo teško jer ni on nije znao. On je od mene tražio: „Daj, čoveče, da me neko pregleda jer nisam što sam bio.“ Video je da nešto nije u redu, a kasnije je to objektivno ustanovljeno lekarskim pregledima – dodaje on.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u