Društvo

RADOŠ BAJIĆ Bojim se da smo se ogrešili o Batu!

Objavljeno: 25.05.2016 | 15:47Izvor: Kurir

Reditelj i glumac Radoš Bajić ovom prilikom istakao je da je bruka Srbije što nije omogućila pokojnom glumcu da vidi sina pre smrti

U kuću Živojinovića juče su od ranog jutra pristizali neutešni prijatelji, kolege i poštovaoci Batinog lika i dela kako bi izjavili saučešće Luli i porodici.

Dugogodišnja prijateljica i koleginica Eva Ras ovom prilikom otkrila je da je s legendarnim glumcem imala poseban dogovor.

Odan prijatelj

- Kad sam sahranjivala moju Krunu, Bata mi je rekao: „Mi više nećemo po sahranama, a tvoja Kruna nije nikud otišla, ona će i dalje živeti u našim srcima.“ Kad je umro Dragan Nikolić, nisam otišla zato što sam se setila šta sam se dogovorila s njim. Čujem da će biti zajedno sahranjeni, pa ne bi bilo u redu da odem. Ja više na sahrane ne idem, samo ću na svoju da odem, vreme mi je. Obećala sam Bati da neću doći na sahranu - rekla je glumica.

Reditelj i glumac Radoš Bajić rekao je da se država Srbija ogrešila o Batu.
- Postavlja se pitanje da li smo dostojni mi koji ostajemo da nastavimo neku priču posle Bate. Moram reći da se bojim da smo se ogrešili o tog čoveka. Ne ja, građani, Srbija, već država i treba da je bude stid zbog toga. Pravo svakog čoveka je da onog trenutka kad prelazi na onaj svet pored njegove postelje budu njegovi najmiliji. Država Srbija nije ništa učinila da jedan časni, pravoslavni običaj omogući Bati. Važno je da će mu na sahranu doći zvaničnici i da će tamo biti hepening. I vrapci na grani znaju koliko mu je nedostajao Miljko. Svi treba da su pred zakonom isti, ali se u ovom slučaju država Srbija obrukala - rekao je Radoš.

Pristizali su Rada Đuričin, Vesna Jugović, Jelena Žigon i fudbaler Boško Đurovski, koji je sedamdesetih igrao u Zvezdi za pionire s Batinim sinom Miljkom i družio se sa njim.

Porodične veze

- Moj brat i ja živeli smo ovde bez oca i majke, pa nas je Miljko često dovodio kod Lule na palačinke. Uskoro ću ići kod Miljka u Pariz na Evropsko prvenstvo. On mi je veliki prijatelj iz detinjstva, a Batu ću zauvek pamtiti - rekao je Đurovski.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u