Društvo

Račun za struju od 0,15 dinara šmekerski platio 1 dinar, ali nije hteo da uzme kusur!

Objavljeno: 25.07.2014 | 20:20Izvor: Telegraf.rs

Kad je videla cifru, blagajnica mi je pocepala račun koji sam joj dao u ruke i rekla da ne mora ništa da se plati. Morao sam da insistiram da mi daju kopiju, jer neću da sam ikom išta dužan. Posle razgovora "povuci-potegni", dadoh dinar i izmirih dug - kaže Ljubomir Mihajlović iz Ćuprije

Na adresu stambene zgrade u Ulici Blagoja Parovića broj 13 u Ćupriji stigao je račun “EPS snabdevanja“ za zajedničku potrošnju za mesec jun. Suma za uplatu bila je neverovatnih 0,15 dinara, a račun je dospeo u ruke jednog od stanara Ljubomira Mihajlovića.

Poznat po tome što ne voli ništa da duguje, a kamoli za struju i to potrošnju za celu zgradu, Ljubomir je odmah otišao u ovdašnju Elektrodistribuciju da dug plati. Ali…

- Kad je videla cifru, blagajnica mi je pocepala račun koji sam joj dao u ruke i rekla da ne mora ništa da se plati. Morao sam da insistiram da mi daju kopiju, jer neću da sam ikom išta dužan. Posle razgovora “povuci-potegni”, dadoh dinar i izmirih dug, ali blagajnica nije imala da mi vrati kusur. Tako sam prvi put u životu EPS-u ostavio bakšiš – priča ovaj revnosni platiša iz Ćuprije.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

On navodi da je to prvi put da se desilo da EPS pošalje odvojeni račun za zajedničku potrošnju u zgradi.

- To su svetla u hodniku, hidrofor koji vuče vodu… Zajednička potrošnja plaća se tako što se ukupna cifra podeli s brojem stanova i doda u individualne račune. Bar je tako bilo do sada. Kad pogledah malo bolje račun – piše da je potrošeno u obračunskom periodu, dakle u junu, 184 kilovat-časa. Zaduženje za taj period je 1.504,72 dinara, dug iz prethodnog obračunskog perioda 0,11 dinara, a za ulatu, kad se sve sabere – stoji 0,15 dinara, pa nikako ne shvatam kakva je to matematika – čudi se naš sagovornik i pokazuje račun.

On kaže da je dobro što je račun mali, ali da je njegovo slanje, pod uslovom da nije greška, nepotrebni trošak, i to baš sad kad je EPS u ogromnim problemima.

Ipak, nije hteo da dozvoli da Elektrodistribucija bude na šteti, pa je dug za celu zgradu sam izmirio, ne podelivši ga sa ostalim stanarima.

Prema saznanjima Telegafa , još dve zgrade u Ćupriji i jedna u Kraljevu dobile su slične račune. Jedino nismo saznali da li je dug izmiren u roku kao u ovom slučaju.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u