Društvo

PRVI PUT U ULOZI PREDSEDNIKA Vučić pozvao članice UN da ne podrže ulazak Kosova u Unesco

Objavljeno: 21.09.2017 | 16:34Izvor: Alo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se šefovima država i vlada na 72. zasedanju Generalne skupštine UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u obraćanju Generalnoj skupstini UN da je uslov broj jedan za razvoj i napredak zemalja Balkana očuvanje mira i stabilnosti i najavio da će više govoriti o Srbiji, zemlji koja i ima sve veći ugled u svetu.

Vučić je pozvao zemlje članice UN da ne podrže ukazak Kosova u Unesco jer su Albanci palili naše crkve i manastire.

"Znate da ne priznajemo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", podsetio je Vučić i pozvao članice UN da se ne dozvoli prijem Kosova u Unesko.

Od ključne je važnosti postizanje političkog rešenja, jer je to uslov za dalji ekonomski napredak, za mlade ljude i dalji razvoj.

Srbija neće priznati Kosovo, naveo je, ali i kazao da ulaže napore da se nađe rešenje koje će omoguciti napredak, mir i stabilnost u regionu.

Vučić u UNVučić u UN, Foto: Predsedništvo Srbije

Ocenio je da je u briselskom dijalogu Beograda i Prištine dosta postignuto, uz ne baš lake kompromise i to sa obe strane, te dodao da za četiri godine dijaloga niko nije stradao u međuetničkim tenzijama na Kosovu.

Vučić je naveo da se obraća prvi put u svojstvu predsednika Srbije, da je pažljivo slušao prethodne govornike, da su svi govorili o miru i stabilnosti, ali i da su često optuživali neke druge ili napadali neke druge da oni taj mir ugrožavaju.

Kako je rekao, on neće imati takav pristup, i govoriće o Srbiji i njenom napretku, reformama, i činjenici da nas svet razume i prihvata, ali i takođe govoriće i na način gde nema potrebe da podilazi svom narodu jer su sve političke interne bitke dobijene.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u