Društvo

PROGOVORIO POSLE 27 GODINA: Tužna ispovest čoveka koji je kao dečak slučajno ubio mlađu sestru (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.2016 | 10:08Izvor: Telegraf.rs

Šon Smit (10) i njegova sestra (8) bili su sami kod kuće, dečak je tražio video-igrice, a "naleteo" na pištolj i pre nego što je shvatio šta se događa, pištolj je opalio

Šonu Smitu, 37-godišnjem Amerikancu, još uvek je bolno da sluša snimak svog poziva koji je uputio hitnoj službi pošto je 1989. godine slučajno upucao svoju mlađu sestru Erin, piše Haftington Post.

Tada je 10-godišnji Šon bio sam u kući sa svojom 8-godišnjom sestrom Erin. Kada je dečak krenuo da traži video-igrice u očevoj fioci, umesto njih pronašao je očev skriveni revolver. Pre nego što je shvatio šta se događa, pištolj je opalio. Erin se istog trena srušila na pod, a histerični Šon nazvao je policiju kako bi zatražio pomoć. Njegov poziv svojevremeno je pušten u emisiji Opre Vinfri kako bi se ukazalo na potrebu bolje kontrole oružja. Svi koji su gledali emisiju ostali su duboko uznemireni onime što su čuli.

Tragedija je proglašena nesrećnim slučajem i nisu podignute nikakve optužnice. Ipak, krivica i bol zbog ubistva sestre Smita su nastavili da proganjaju decenijama. On je sada, 27 godina kasnije, počeo da govori o svojoj traumi, a nedavno je gostovao u emisiji “Opra: Gde su oni sad?” u kojoj je govorio o nesrećnom događaju.

– Pokušao sam da joj dam veštačko disanje, ali ona nije reagovala – prisetio se Šon. – Podigao sam je i stavio na svoje krilo. Poslednja slika koje se sećam je kako mi umire u krilu.

Šon je kasnije saznao da je Erin preminula istog trena jer ju je metak pogodio u srce.Godinama posle nesreće borio se s nizom problema.

– Tokom mojih tinejdžerskih godina zauzeo sam stav osobe koja je veoma destruktivna – odustao sam od škole, uhvaćen sam nekoliko puta – rekao je Šon.

Stvari su počele da se menjaju posle rođenja Šonovog sina, koji sada ima 16 godina.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

– Prestao sam da uzimam drogu i alkohol – rekao je Šon. – On je neverovatan klinac – i razgovarali smo o oružju. Hteo sam da budem siguran da on zna za sve što se dogodilo i to do detalja kako bi on mogao biti oprezan.

Šon se još uvek bori s bolom zbog gubitka Erin.

– Ima loših dana – rekao je. – Pre bi me to pretvorilo u mračnu, depresivnu osobu. Ipak, posle potrage za srodnom dušom, odlazaka u crkvu i razgovaranjem s terapeutom, došao sam do tačke u kojoj sam mogao da se smirim i oprostim samome sebi.

Šon u svojoj kući čuva stvari koje ga podsećaju na Erin – njene dečje cipelice, medalje koje je osvojila, crteže koje je napravila i ima tetovažu njenog imena koju mu je sin pomogao da dizajnira. Šon kaže kako danas pokušava da se fokusira na srećna sećanja na Erin.

– Uvek mogu da osetim duh svoje sestre blizu sebe – rekao je. – Veoma sam zahvalan na tome gde sam danas.

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: telegram.hr)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u