Društvo

PROFESOR PREBIO ŽENU: Pretio da će joj prosuti mozak

Objavljeno: 27.08.2016 | 13:18Izvor: Kurir

Nebojša Gojković, zaposlen na Rudarsko-geološkom fakultetu, pesnicama udarao suprugu po glavi. Ona utočište našla u sigurnoj kući

Nebojša Gojković (57), redovni profesor beogradskog Rudarsko-geološkog fakulteta, brutalno je pretukao svoju suprugu, a zatim je i izbacio iz zajedničkog doma, zbog čega ona mesecima živi u sigurnoj kući, otkriva Kurir!

Sud je nedavno odredio mere zaštite od nasilja u porodici i zabranio Gojkoviću da na bilo koji način maltretira M. G., koja radi na istom fakultetu. U presudi se, između ostalog, navodi da je Gojković, koji je i fakultetski prodekan za finansije, na suprugu fizički nasrnuo u svom kabinetu udarajući je pesnicama po glavi.


Hteo noge da joj polomi

- Nesuglasice između njih su počele kada je Gojković našao znatno mlađu ljubavnicu s kojom je počeo da živi. Tada je svoju venčanu suprugu prisiljavao da prodaju zajedničku kuću i automobil. Tada je počeo da preti. Bukvalno joj je govorio: „Prosuću ti mozak“, što je više puta ponavljao, zatim da će joj polomiti ruke i noge ako pre razvoda ne prihvati njegov predlog o sudbini zajedničke imovine. Pretio joj je i da će je izbaciti s posla - otkriva izvor Kurira i dodaje:
- U jednom trenutku su verbalne pretnje prešle u fizičko nasilje, u decembru 2015. i u martu ove godine. To se dogodilo u Gojkovićevom kabinetu, gde je svoju ženu udarao pesnicama u glavu. Sledeći put ju je uhvatio šakama za vilicu, stegao za vrat i drmao. Inače, on je čak pozivao i njenu majku i poručivao joj da će biti krvi i da će da odrobija suprugu.

Društvo da se zabrine

Naš sagovornik kaže da nesrećna žena nakon fizičkih nasrtaja nije otišla kod lekara zato što ju je „bilo sramota da se sve ne sazna“. Ipak, čitav slučaj je završio na sudu.
- Sud je zabranio Gojkoviću da ubuduće maltretira ženu, ali je problem što joj nije omogućio da se vrati u kuću, pa ona i ubuduće mora da živi u sigurnoj kući. Istovremeno, kod Prvog osnovnog tužilaštva je pokrenuto i krivično gonjenje za nasilje u porodici - kaže sagovornik Kurira.

Vesna StanojevićVesna Stanojević

Vesna Stanojević iz sigurne kuće kaže da je zabrinjavajuće što je reč o intelektualcu:
- Ovo je primer da je nasilje moguće i među intelektualcima.  Ovo bi čitavo društvo moralo da zabrine jer je reč o čoveku koji bi, kao profesor fakulteta, morao da se bori protiv nasilja, a ne da radi upravo suprotno.

Nebojša Gojković

K.RAC TI ZNAŠ ŠTA SU OZBILJNE OPTUŽBE

Nebojša Gojković nam je spustio slušalicu nakon što je saslušao zašto ga zovemo. Kada smo ga još jednom pozvali i zamolili da da odgovor na ozbiljne optužbe za nasilje rekao je:
- Šta hoćete vi? Ne želim ništa da komentarišem. Nije bilo nasilja, ničeg nije bilo, scenario je napravljen. Budalaština. To je pokušaj osvete zato što neću da živim s njom. Ozbiljne optužbe?! 

Bogati, ti si sad novinar i ti moj ku*ac znaš jesu li to ozbiljne optužbe... Te tvoje novine su uvek bile go ku*ac!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u