Društvo

Procureo snimak sa Pravnog fakulteta na kom studentkinja koleginici u bubicu diktira odgovore za ispit (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.2017 | 17:23Izvor: Telegraf.rs

Dok se to dešava, neko ko je prisutan u kancelariji tajno, telefonom naslonjenim na stomak, očigledno vešto prikrivenim, sve beleži. Traje ukupno 22 sekunde

Da fakultet u Srbiji može da se završi “na bubicu“, uz pomoć prepisivanja i kupovine gotovih seminarskih i diplomskih radova, često se spekuliše, baš kao i o činjenici da oni koji pružaju takvu vrstu usluga studentima od toga jako dobro žive.

Međutim, sada se pojavio video-snimak na Jutjubu, u kojem se vidi naša poražavajuća realnost - studentkinja Pravnog fakulteta navodno diktira odgovor svojoj koleginici na ispitu iz predmeta Upravno pravo.

– To je bila centralizacija uprave. To znači pretežno obavljanje upravnih poslova… – izdiktirala je ona navodno koleginici, uz savet da malo više nakrivi glavu.

Dok se to dešava, neko ko je prisutan u kancelariji tajno, telefonom naslonjenim na stomak, očigledno vešto prikrivenim, sve beleži. Traje ukupno 22 sekunde.

Povodom ovog slučaja pokušali smo da kontaktiramo sa svim akterima priče, ali na Pravnom fakultetu kao da nisu bili preterano zainteresovani za to šta se odvija pod njihovim krovom.

To što pojedini budući pravnici očigledno koriste prevaru da bi završili svoje studentske obaveze i time obesmišljavaju diplome ove obrazovne ustanove, izgleda da ne zanima Odsek za studentska pitanja, sekretarijat, centralu, studentski parlament, pa ni dekanat.

Printskrin: Youtube/Studenti Studentima

Printskrin: Youtube/Studenti Studentima

– To je pojedinačni slučaj koji treba da rešite sa studentskom službomOna nije zaposlena na fakultetu, tako da nemamo njen broj telefona, pokušajte da pozovete ovaj telefon.

– Ne znam na kog profesora da vas uputim, imamo četiri predavača na Upravnom pravu – odgovori su koji su se mogli čuti iz različitih kancelarija.

Video pogledajte ovde:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u