Društvo

PRIČA KOJA ĆE VAM ULEPŠATI PRAZNIKE: Prve trojke rođene u 2016. godini proslavile Vaskrs (FOTO)

Objavljeno: 02.05.2016 | 18:20Izvor: Telegraf.rs

- Prošle godine bili smo sami za Vaskrs, a sada nas je petoro. Verujte iskreno u ono što želite i ostvariće se - poručili su Kolarovi koji su 1. januara dobili Uroša, Mašu i Stašu

Priča o porodici Kolarov, bračnom paru koji je dugo godina čekao na potomstvo, konačno je dobila srećan epilog. Branka (36) i Miroslav (38) iz Novog Sada srećni su roditelji dve devojčice – Staše i Maše i dečaka Uroša koji su rođeni 1. januara 2016. godine.

Nakon nekoliko meseci od rođenja preslatkih beba, posetili smo porodicu Kolarov i zatekli pravu prazničnu atmosferu na Vaskrs.

– Ovo je naš prvi zajednički Vaskrs, sada smo petočlana familija i našoj sreći nema kraja – ponosna je mama Branka.

O obavezama koje su sada mnogo veće, mama Branka kaže da joj pričinjavaju zadovoljstvo.

– Nakon kupanja i hranjenja bebe već oko 20 sati idu na spavanje, bude se oko 2-3 sata posle ponoći, pa onda spavaju sve do sedam sati ujutru. Preko dana su aktivniji, guguču, smeju se na glas, najsretniji su kada ručkaju.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Najveća podrška je suprug Miroslav, koji kada posao dozvoljava sve svoje slobodno vreme provodi uz suprugu i male anđelčiće.

– Uvek sam na raspolaganju. Kada imate tri bebe koje se bude u različitim terminima, koje se hrane na nekoliko sati sigurno ste potrebni supruzi. Ovo su “slatke muke” i pravo je uživanje gledati ih kako odrastaju – kaže tata Miroslav.

Naravno ništa bez pomoći baka. One svakodnevno dolaze najviše kada se bebe kupaju kaže za Telegraf najsretnija mama na svetu i dodaje da je Staša najkrupnija i ima 5,5 kg, dok Maša i Uroš imaju oko 5,2 kg.

– Sada već raspoznaju glasove, uočavaju boje i zvukove, puštamo im muziku, ali vole i crtaće da gledaju.

U domu Kolarovih sve je puta tri, videli smo troje kolica, tri nosiljke, uskoro će biti potrebna tri sedišta za auto. na sve strane su flašice, pelene, benkice jer je sve prilagođeno njihovom odrastanju.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Deca su najveća radnost na svetu, pogotovo ako ih čekate ovoliko dugo. Mi smo o svom toršku u privatnoj klinici išli na vantelesnu oplodnju i srećni smo što smo uspeli – kažu Kolarovi.

Obaveze oko beba su velike, to iziskuje i određena novčana sredstva, samo dnevno porodica Kolarov za bebe potroši oko 15 pelena i kutiju hrane, tu su još vlažne maramice, kreme, kupke i lekovi. Pomoć koja se dobija od države ne može u potpunosti da pokrije trošak za tri bebe.

– Podržavam predlog Građanskog zakonika da svaka majka sa troje i više dece dobija naknadu. To je i jedna vrsta podsticaja za sve majke da se ne zadrže na dvoje dece, ali svakako da je u ovim vremenima teško odgajati jedno dete, a ne troje dece – priča za Telegraf žena koja je u novosadskoj “Betaniji” dobila nadimak “žena heroj”.

I pored obaveza i neprospavanih noći, Kolarovima osmeh ne silazi sa lica.

– Ostvarila nam se životna želja. Prošle godine bili smo sami za Vaskrs, a sada nas je petoro. Verujte iskreno u ono što želite i ostvariće se – poručuju Kolarovi.

(Dragana Starčević)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u