Društvo

PREMINULA KATARINA (21) KOJA JE RASPLAKALA SRBIJU: Nisam spremna da ostavim one koje volim

Objavljeno: 30.08.2016 | 14:33Izvor: Kurir

KRUŠEVAC - Katarina Ilić (21), studentkinja koja je pre tri meseca svojom potresnom porukom na Fejsbuku rasplakala Srbiju, preminula je juče u svom domu u Čitluku kod Kruševca.

- Preko noći život mi se pretvori u pakao. Od obične, normalne i zdrave osobe, postala sam osoba okružena lekovima, bolnicama, lažnim nadama, osoba koja se bori za ono najvrednije – život. Ja ne želim da ostavim ljude koje volim, ja želim da živim. Vreme je moj najveći neprijatelj… Bojim se da ne zakasnim. Nisam spremna da ostavim ljude koje volim - napisala je tada Katarina i uzdrmala celu Srbiju.

Prve tegobe Katarina je osetila septembra 2014. godine. Žalila se na bolove u predelu stomaka i grudnog koša, a lekari su joj kazali da ima višak vazduha u crevima i da izbegava gazirana pića i mahunarke u ishrani.

Marta prošle godine naglo je dobila temperaturu, često povraćala, a rezultati su pokazali povećanu sedimentaciju. Na ultrazvučnom pregledu na jetri je primećeno strano telo veličine muške šake pa su je poslali na Prvu hiruršku kliniku u Beogradu gde je dijagnostikovana retka vrsta tumora. U maju je urađena embolizacija TACE ali bez efekta. Mesec dana nakon intervencije nije mogla da se podigne.

Nakon neuspešnog lečenja u Beogradu Katarina je prešla na dalji tretman u Niš. Tamo su pokušali da joj urade još jednu embolizaciju i preporučili joj lekove koji se daju bolesnicima u poslednjem stadijumu bolesti.

Nažalost, tretman nije dao zadovoljavajuće rezultate i nakon dvomesečne borbe Katarina je preminula u ponedeljak popodne.

(EPK/Blic)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u