Društvo

PREKINITE SVAĐU SA SRBIJOM I PRESTANITE DA PROGANJATE SRBE: Velika Britanija UDARILA ŠAMAR Prištini zbog Srba!

Objavljeno: 28.07.2015 | 08:26Izvor: Blic

Savetnica britanskog premijera Dejvida Kamerona je prošle nedelje u Prištini jasno rekla kosovskom premijeru i predsednici da moraju biti kooperativniji u dijalogu s Beogradom

Pritisak na Prištinu da ostvari napredak u dijalogu, nakon Nemačke, zhateva i Velika Britanija.Upravo takvu poruku je kosovskom premijeru Isi Mustafi i predsednici Atifeti Jahjagi prenela baronesa Džojs Enelej, specijalna savetnica britanskog premijera Dejvida Kamerona.

– Kameronova savetnica je prošle nedelje u Prištini jasno rekla Jahjagi i Mustafi da moraju biti kooperativniji u dijalogu s Beogradom. To, jednostavno, mora da se desi. S druge strane, Britanci su zadovoljni ponašanjem Beograda u dijalogu s Prištinom – navode diplomatski srpskim medijima.

Iste nedelje kada je baronesa Enelaj posetila Kosovo, srpskom premijeru Aleksandru Vučiću stiglo je pismo lično od njenog šefa. Kameron je hvalio Vučićevo liderstvo i pozdravio njegove napore da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu, ističući doprinos u dijalogu s Prištinom.

Upravo su nastavak dijaloga, kompromis s Beogradom i formiranje specijalnog suda za zločine OVK tri uslova čije je ispunjenje od Prištine tražila i nemačka kancelarka Angela Merkel.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u