Društvo

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU: Izgorela tri stana, troje prebačeno na toksikologiju VMA!

Objavljeno: 25.10.2014 | 16:26Izvor: Kurir

Vatrena buktinja koja je zahvatila stan na četvrtom spratu zgrade u Jurija Gagarina proširila se još na tri stana a u jednom se nalazila žena i dete koji su se nagutali dima

BEOGRAD - U stanu na četvrtom spratu zgrade u Ulici Jurija Gagarina 90 na Novom Beogradu izbio je oko podneva požar. Vatra je buknula oko 12 sati, a plamenom su bilazahvaćena još tri stana.

Naime kako Kurir saznaje požaru je prethodila prema rečima komšija svađa vlasnice stana i beskućnika koga je ona primila kod sebe. Komšiluk kaže da je između njih došlo do svađe, kada je beksućnik razbio stkalo na ulaznim vratima zgrade i pokušao da demolira lift u kome je razbio ogledalo.

Stanari su pozvali policiju koja je intervenisala zbog narušavanja javnog reda i mira, a nešto više od pola sata od odlaska patrole u stanu je buknula vatra, koja se zatim proširila na tri stana.

Foto: Čitalac Kurira Mihael Milunović
Foto: Čitalac Kurira Mihael Milunović

Komšije kažu da vlasnica stana u trenutuku požara nije bila kod kuće.

U požaru koji je kuljao povređeni su žena i dete koji su se nalazili u stanu do onog u kome je buknula vatra i studentkinja sa 7.sprata.

Član vatrogasne brigade Beograd Slaviša Karadžić je naveo, cela vertikala je bila puna dima i zgrada se još pretražuje u slučaju da je neko ostao u zgradi i nagutao se dima .

Do sada je pronađena jedna ženska osoba koja je bila na spratu iznad i u polusvesnom stanju i koja je prevezena u Urgentni centar.

" Pretraga će biti nastavljena i u drugim stanovima iznad, rekao je Karadžić.

 

Foto: Čitalac Kurira Mihael MilunovićFoto: Čitalac Kurira Mihael Milunović

 

U intervenciji je učestvovoalo 20 vatrogasaca koji su ugasili požar sa pet vozila.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura kazala je da su tri osobe prebačene u Toksikološki centar VMA, jer su se otrovale ugljen monoksidom, a jedna devojka je bila u težem stanju.

Pored toga, na licu mesta je pet ekipa Hitne pomoći, koje ispred zgrade daju kiseonik detetu od pet i po godina i njegovoj majci.

Prema njenim rečima, sada se pretražuju stanovi na petom, šestom i sedmom spratu za slučaj da u njima ima još ljudi koji imaju siptome trovanja, ali je problem što mnogi stanovi imaju blindirana vrata, pa u njih vatrogasci moraju da provaljuju.

Nakon uvđjaja biće poznato da li je do požara došlo zbog nemara ili je stan namerno zapaljen.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u