Društvo

POVRATAK OTPISANIH Srebrne heroje dočekalo više od 20.000 ljudi!

Objavljeno: 16.09.2014 | 00:19Izvor: Blic

Junaci sa Mundobasketa stigli su u Beograd u 19.21! Naše košarkaše svi su otpisali uoči puta na šampionat u Španiju, a sa nestrpljenjem su ih čekali na aerodromu "Nikola Tesla", odakle su se uputiti ka centru grada i Starom dvoru na tradicionalan doček na čuvenom balkonu.

Srbija je na Svetskom prvenstvu prikazala fantastične partije i osvojila srebrnu medalju, oduševila sve, i pored toga što su košarkaši SAD ubedljivo slavili u finalu (129:92).

Teodosić, Simonović, Jović, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Birčević, Krstić, Raduljica, Katić i Štimac, predvođeni legendarnim Aleksandrom Đorđevićem koji je debitovao kao selektor, pokazali su da smo košarkaška nacija.

Nekoliko desetina navijača još od 18 časova bilo je spremno i sa nestrpljenjem čekalo da se pojavi junaci iz Španije, čiji je let iz Madrida kasnio, pa su stigli u 19.21, a pet minuta kasnije počeli su da izlaze iz aviona. Posle zvaničnog dočeka i obraćanja novinarima, uputili su se ka Starom dvoru oko 19.45.

Tamo su stigli u 20.30, dočekalo ih je više od 20.000 ljudi ispred čuvenog balkona u sjajnoj atmosferi, a saobraćaj u centru grada blokiran!

Usledio je nastup grupe "THC" koja je uoči Mundobasketa napravila pesmu koja je postala himna naših košarkaša, a nekoliko baklji odmah je zapaljeno, pa se ceo plato zacrveneo.

Prvi je na čuveni balkon izašao Davor Štepanek, prvak sveta u rvanju do 66 kilograma, potom zlatne strelkinje Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, te članovi stručnog štaba košarkaške reprezentacije, pa i sami igrači - junaci iz Španije.

Redom su izlazili: Marko Simonović, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i na kraju kapiten Nenad Krstić, i selektor Aleksandar Đorđević.

Prisutnima se prvi obratio rvač Davor Štepanek:

"Čestitam strelcima i košarkašima na velikom rezultatu. Veoma mi je drago što sam prvi rvač u istoriji koji je dočekan ovde. Prvi deo sna mi se ostvario, a drugi deo će posle Rija, nadam se da se vidimo tada na istom mestu", rekao je on.

Trofejna strelkinja Jasna Šekarić bila je vidno uzbuđena.

"Iskreno, meni je ovo prvi put da stojim na terasi, nažalost naš sport nije takav da mogu da doživim ovakve ovacije, pa sam baš uzbuđena. Bilo je veoma teško, ali kada nas ovako dočekate, sigurno ćemo se opet vratiti sa medaljama", rekla je Jasna.

Selektor srebrnih košarkaša Aleksandar Đorđević nije prvi put bio na balkonu, jer se kao igrač popeo tamo još 1995. godine.

"Hvala vama, ovo je srce Srbije. Ovaj balkon je izmišljen 1995. godine, a sada su ovi divni momci i kolege iz drugih sportova ovde. Mi smo došli da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da pre dva meseca krenemo sa pripremama i vratimo se sa medaljom", poručio je Sale Nacionale okupljenima i poveo skandiranje: "Srbija, Srbija".

Mikrofon je onda završio u rukama Bogdanovića, Teodosića i Jovića, koju su zajedno sa svima još jednom otpevao himnu košarkaša, a onda je nastupio i bend "Miligram", koji je takođe zabavljao prisutne.

Predsednik KSS-a Dragan Đilas po dolasku u Beograd zahvalio se momcima što su dva meseca posvetili Srbiji posle napornih sezona, aselektor Aleksandar Đorđević jedva je dolazio do reči, pošto su ga njegovi puleni prekidali ovacijama, dok je fantastična atmosfera vladala među "orlovima".

Nenad Krstić je najavio da je završio reprezentativnu karijeru, ali susaigrači pokušavali da ga ubede da se predomisli po dolasku iz Madrida, kao i tokom odlaska ka Starom dvoru.

Na aerodromu se bile i supruge, deca i najbliža rodbina naših srebrnih košarkaša, a majka Nemanje Bjelice, Slavica, za Blicsport.rs otkrila je šta joj je slavni sin naručio.

"Samo je tražio čokoladnu tortu", rekla je Slavica Bjelica reporteru Blicsporta sa lica mesta.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u