Društvo

POTVRĐENO U AMBASADI Srpkinja povređena u napadu u Barseloni!

Objavljeno: 18.08.2017 | 14:39Izvor: medio.rs

Državljanka Srbije povređena je u terorističkom napadu u Barseloni, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

Naša državljanka zadobila je povrede u vidu posekotina i nakon pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice, saopšteno je danas na osnovu najnovijih saznanja Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade Srbije u Madridu.

Ministarstvo spoljnih poslova savetuje svim državljanima Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i turoperatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja.

Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstavima javnog prevoza, kaže se u saopštenju.

Predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Srbije obavestili su Ambasadu da su bezbedni srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni, navelo je MSP.

Ambasada Srbije u Madridu je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li među nastradalima ima još državljana Srbije, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije nastavlja sa identifikacijom žrtava jučerašnjeg terorističkog napada.

U saopstenju se kaže da je Ministarstvo spoljnih poslova Španije obavestilo Ambasadu Srbije u Madridu da je uspostavljen koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima.  

Izvor::Tanjug


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u