Društvo

Posle luks hotela Milićeva čeka pakao!

Objavljeno: 21.08.2014 | 11:17Izvor: Telegraf.rs

Ukoliko ga uhapse u Turskoj, Milićev mora da zna je ta zemlja među prvih pet u svetu po ozloglašenim zatvorima.

Marka Milićeva (33), koji je pobegao u Tursku nakon što je “kantrimenom” pokosio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu, čeka ekstradicionipritvor u zemlji koja je među prvih pet u svetu po ozloglašenim zatvorima.

Ukoliko ga uhapse u Turskoj, Milićev mora da zna da ga u pritvoru čeka pakao. Moga je da se preda odmah, dok je još bio u Srbiji. Sad ga posle hotela sa pet zvezdica čeka užas – kaže sagovornik “Alo”.

Budući da se radi o ekstradicionom pritvoru, pretpostavlja se da Milićeva neće smestiti među najgore kriminalce. Ipak, tamo su svi zatvori prenatrpani, a uslovi u njima su među najgorima u svetu. U ćeliji ljudi spavaju po stolicama, podovima, stolovima, konflikti su stalni, a neretko se dogode i tuče sa smrtnim ishodom.

Sa druge strane, iako srpski zatvori nisu najuslovniji u svetu, Milićev bi imao uslove daleko bolje nego u Turskoj. Poređenja radi, u Centralnom zatvoru u Beogradu u jednoj ćeliji ima od 10 do 15 pritvorenika, dok je u Turskoj u pritvorskim jedinicama 25 do 35 osoba.

Turski zatvor “Dijarbakir” jedan je od najčešće pominjanih kada je reč o kršenju ljudskih prava. Važi za jedan od 20 najgorih zatvora na svetu, a u proseku 30 zatovrenika godišnje izgubi život posle fizičke i psihičke torture.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u