Društvo

POSETIO GRAČANICU Đurić: Neka Srbija vaskrsne!

Objavljeno: 01.05.2016 | 10:05Izvor: Alo!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovao je ponoćnoj vaskršnjoj liturgiji u manastiru Gračanica na KiM odakle je vernicima u Srbiji čestitao Vaskrs.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je iz porte manastira Gračanica poručio da na Kosovu i Metohiji Vaskrs ima posebno značenje za sve naše ljude i da se za Vaskrs Srbi na KiM mole se za vaskrs snage i slave srpske države.

Za Vaskrs se Srbi u pokrajini mole i za to da srpska država i srpski narod budu dovoljno snažni i jaki, da istraju u teškom vremenu u kome živimo i da složno izbore to da na ovim prostorima ostanu i opstanu, rekao je Đurić.

"Kosovo i Metohija su, kako to patrijarh Irinej kaže, nešto što ujedinjuje i vezuje sve Srbe ma gde oni živeli i kosovska ideja živi u svim Srbima. Zato ovde na KiM sa ljubavlju prema celom srpskom narodu i sa molitvama da slava i snaga Srbije vaskrsne čestitamo svim vernicima u Srbiji Vasrkrs, Mir Božiji - Hristos Voskrese", poručio je Đurić.

Sa Đurićem u Gračanici bili su njegovi najbliži saradnici iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kao i ministar za povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u