Društvo

POSAO U NEMAČKOJ ZA 2.770 RADNIKA IZ SRBIJE: Evo koga i šta sve traže!

Objavljeno: 30.09.2016 | 20:30Izvor: Telegraf.rs

Za dodelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman. Poslodavac treba da ima predstavništvo u Nemačkoj i da posluje u skladu sa nemačkim propisima

Privredna komora Srbije objavila je javni poziv za dodelu detašmana za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u SR Nemačkoj. Odobrena kvota za poslodavce iz Srbije za 2016/2017. godinu je 2.770 radnika, od čega je 1.080 u sektoru građevinarstva.

Poslodavci koji su izvođenje radova počeli u prethodnim detašmanskim godinama treba da Privrednoj komori Srbije dostave informaciju o broju zaposlenih koji od 1. oktobra 2016. godine ostaju na radu u Nemačkoj, na osnovu dobijenih Saglasnosti iz prethodnih raspodela kvota.

Za dodelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman. Poslodavac treba da ima predstavništvo u Nemačkoj i da posluje u skladu sa nemačkim propisima.

Uz zahtev za izdavanje Saglasnosti poslodavac je obavezan da dostavi fotokopiju Ugovora o izvođenju radova na nemačkom jeziku sa prevodom na srpski jezik, plan dinamike radova ili izjavu na memorandumu privrednog subjekta, potpisanu od ovlašćenog lica, ukoliko plan nije utvrđen, kao i fotokopiju dokaza o otvorenom predstavništvu u Nemačkoj.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Uz zahtev za izdavanje Saglasnosti, poslodavac je obavezan da dostavi: Fotokopiju Ugovora o izvođenju radova na nemačkom jeziku sa prevodom na srpski jezik, plan dinamike radova, odnosno izjavu na memorandumu privrednog subjekta,

potpisanu od ovlašćenog lica, fotokopiju dokaza o otvorenoj poslovnoj jedinici – predstavništvu u SR Nemačkoj.

 

 

(Tekegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u