Društvo

POSAO U DUBAIJU? Ovo su prednosti zbog kojih ćete želeti da ga ODMAH pronađete!

Objavljeno: 01.08.2015 | 19:40Izvor: Telegraf.rs

Plaćeni torškovi prevoza, smeštaja i radne vize samo su neke od pogodnosti koje poslodavci obezbeđuju svojim zaposlenima

U Srbiji je sve češća pojava odlaska u inostranstvo radi boljeg života. Ne čujemo tako retko “Joj samo da odem, ovde nema života” ili “Svuda je bolje” itd. Dubai je jedan od najbrže rastućih svetskih gradova i postao je miljenik za ljude koji tragaju za poslom.

Stanovništvo Dubaija danas čine 85 odsto stranaca a lokalnog stanovništva ima svega 15 odsto.

– Kada radite sa jako velikim brojem stranaca u jednoj državi, ne možete da se osećate usamljeno. Svi su stranci, svi imaju neku svoju kulturu, i to saznanje vam ne daje pravo da budete nostalgični. Vremenom postajete deo multikulturne sredine, pa razlike i ne primećujete, a ima i dosta Srba koji tamo rade – kaže Petar T. (28) za portal “Srbija danas” koji je pre tri godine počeo da radi kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu, a sada je menadžer restorana.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Najčešća pitanja koja dobijamo od zainteresovanih kandidata u vezi su sa uslovima rada i platom. Ako uporedite platu u Dubaiju i u Zapadnim zemljama ona deluje značajno manja. Međutim, ako uzmemo u obzir da na zapadu sami morate platiti stan, troškove stana, prevoz, hranu i slične troškove, dođemo do toga da su zarade u Dubaiju znatno veće – kaže Miloš Jovanović, predstavnik agencije za zapošljavanje Feron.

Ovo su pogodnosti zapošljavanja u Dubaiju:

– Poslodavac plaća troškove avio prevoza, radna viza je obezbeđena

– Obezbeđen je stan, troškovi stana, hrana i prevoz

– Osiguranje rešava poslodavac

Ukoliko se ipak odlučite za Dubai kao zlatnu oazu, morate da budete spremni da za svaki posao pored vas aplicira još 70.000 ljudi, a oni na primer biraju 3.000. Znači, morate da se izdvojite, da budete drugačiji.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u