Društvo

PORODIČNI NARKO BIZNIS Otac, sin i ćerka gajili tonu marihuane

Objavljeno: 26.09.2016 | 12:27Izvor: Blic

Članovi porodica Lakatoš i Molnar iz Malih Pijaca kraj Kanjiže uhapšeni su u akciji policije zbog sumnje da su uzgajali i krijumčarili čak 1,25 tona marihuane namenjene evropskom narko-tržištu.

NJIVA: Seme za konoplju verovatno kupljeno u Holandiji

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Jozef Lakatoš (49), njegov sin Edvin (33) i ćerka Edina (22), te Ervin Molnar (26) i njegov brat Endre Molnar (19).

Policija je najpre zaustavila vozilo u kojem su se nalazili Lakatoši, u blizini njihovog atara, a kod osumnjičenih oca i sina, Jozefa i Edvina, pronašla je dva kilograma marihuane spakovanih u najlon kesu. Pripadnici MUP zatim su krenuli u pretres stana i drugih prostorija, kada je kod Edine, u torbici, pronađena izvesna količina marihuane.

Edvin Lakatoš
Foto: FacebookEdvin Lakatoš

Dalji pretres odveo je inspektore na susednu njivu. Tamo je otkriveno najmanje 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra, ukupne težine oko 1,25 tona.

- Zasad je bio skriven u kukuruznoj njivi. Policija je čekala pravi trenutak da reaguje i pohapsi uzgajivače - kaže za “Blic” izvor upoznat sa slučajem.

Kako saznajemo, uzgajanjem, obradom i preprodajom marihuane bavili su se Lakatoši, pre svega Edvin, koji je vodio posao, a koji je novu 2016. godinu proslavio u Holandiji, gde je verovatno kupio i seme za konoplju.

Edina Lakatoš
Foto: Privatna arhivaEdina Lakatoš

Nakon hapšenja Lakatoša, uhapšeni su i Ervin i Endre Molnar, koji su u poslu sa drogom imali ulogu distributera marihuane, odnosno bavili su se prebacivanje narkotika u Mađarsku i održavali su kontakt sa tamošnjim dilerima. Lakatoš i Molnari nisu ulični dileri. Prema obaveštajnim informacijama kojima raspolaže MUP, oni su se uzgajanjem i švercovanjem marihuane bavili na veliko. Droga koju su uzgajali i prebacivali u Mađarsku bila je namenjena i mađarskom ali i tržištu zapadne Evrope.

Ervin Molnar
Foto: FacebookErvin Molnar

Osumnjičenima je juče određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni tužilaštvu u Subotici.

Kuće, motori, džipovi, „bembare“...

Prema nezvaničnim informacijama, Lakatoši i Molnari godinama su se bavili narko-biznisom. Od trgovine marihuanom živeli su i više nego dobro. Meštanima Malih Pijaca i Malog Petka, sela u okolini Kanjiže, poznato je da Lakatoši imaju četiri ili pet kuća u ovom mestu i okolini, a poseduju i nekoliko luksuznih džipova. Molnari su, s druge strane, skloniji luksuznim BMW automobilima, čijim su se voznim parkom ponosili.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u