Društvo

Porodična drama "Paklenog kuvara": Na pravdi boga su mi oduzeli troje dece!

Objavljeno: 26.12.2014 | 10:07Izvor: Puls

Dobio krivičnu prijavu

„Pakleni kuvar“ Saša Mišić mogao bi da ostane bez dece Ekatarine (11), Konstantina (8) i Danice(5) jer se njegova bivša žena Katrin Grujning predomislila, pa iako se, kako on tvrdi, odrekla starateljstva, sad traži decu nazad.

Centar za socijalni rad iz Grocke podneo je krivičnu prijavu protiv njega i, kako kaže, naprasno promenio odluku, pa sad po hitnom postupku traži da mališani budu vraćeni majci, koja živi u Nemačkoj.

- Gubim pravo nad svoje troje dece, čiji sam jedini zakonski staratelj. Protiv mene je podignuta krivična prijava. Odluka je jednostavno doneta usled niza nepravilnosti i propusta načinjenih možda u strahopoštovanju prema Nemačkoj. Oduzimaju mi decu kao da sam kriminalac, lopov i monstrum sa stranica crne hronike, a sve zbog administrativnih propusta birokrata. I zato što se koristi štrajk advokata, tako da legalno nemam pravo na stručnu odbranu - tvrdi Mišić i nastavlja:

- Direktorka Centra za socijalni rad iz Grocke Vera Paden i njen saradnik, gospođa Katarina Matić, bez posete mom domu, razgovora sa mnom ili mojom decom, donele su naprasnu odluku da sam nepodoban otac i da mi decu pod pretnjom hitne mere treba oduzeti i predati njihovoj majci. Ne rastura se porodica koja sasvim atipično za današnje vreme živi s mnogo dece i mnogo ljubavi u skladu sa srpskim običajima, ne razdvajaju se braća i sestre, ne istržu se deca tek tako iz jednog školskog sistema i prebacuju u drugi.

Mišić tvrdi da se Katrin samovoljno odrekla starateljstva.

- Katrin mi je samovoljno decu predala na staranje. Sud je, takođe, doneo odluku o starateljstvu u moju korist jer je i Centar za socijalni rad iz Grocke, nakon nekoliko poseta mom domu i dečjoj školi bio mišljenja da sam jedini podoban staratelj. U međuvremenu su se moje životne okolnosti promenile nabolje - kaže na kraju Mišić.

OBOŽAVAJU SESTRE

Mišić se od Katrin razveo pre više od tri godine, nakon čega se oženio i dobio bliznakinje.

- Moja deca su bila presrećna sa svojim sestrama. Opčinjenost bebama raste iz dana u dan. Ta porodica je na pragu nestajanja i istrebljenja - ogorčeno poručuje nesrećni otac.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u