Društvo

Policajac iz Zenice zverski tukao maloletnicu i gasio joj cigare po licu: Razbesenećete se kada čujete koju kaznu je dobio!

Objavljeno: 19.03.2017 | 19:16Izvor: Telegraf.rs

Škaljo je zbog teže povrede službene dužnosti i narušavanja ugleda Granične policije blago kažnjen uprkos činjenici, kako su naveli u Disciplinskoj komisiji, da je uslovno osuđen za čak tri krivična dela

Emira Škalju (31), graničnog policajca iz Zenice, koji je krivično procesuiran, između ostalog, i zbog nasilja nad maloletnicom, Disciplinska komisija Granične policije (GP) BiH nedavno je sankcionisala samo novčanom kaznom u visini od 30 odsto od osnovne mesečne plate u trajanju od pet meseci.Škaljo je zbog teže povrede službene dužnosti i narušavanja ugleda Granične policije blago kažnjen uprkos činjenici, kako su naveli u Disciplinskoj komisiji, da je uslovno osuđen za čak tri krivična dela.

– On je uslovno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dve godine ne počini novo krivično delo. U skladu sa Zakonom, odnos prestaje i osoba automatski gubi status policijskog službenika kada joj je za krivično delo izrečena pravosnažna kazna zatvora od šest meseci i više, što u konkretnom predmetu nije slučaj, jer je izrečena uslovna kazna – pojasnili su u Disciplinskoj komisiji.

Dodali su da je on još pod suspenzijom s obzirom na to da rješenje Disciplinske komisije nije pravosnažno. Inače, Škalju je Tužilaštvo ZDK procesuiralo zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja i protupravnog lišenja slobode, jer je s maloletnicom živeo i u vanbračnoj zajednici, te je, kako smo objavili, devojčicu držao zaključanu, pri tome joj nanoseći telesne povrede.

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

A. S., je prema prijavi, bila žrtva njegovog višemesečnog iživljavanja. Ona je navela da joj je u trećem razredu srednje škole “visio” u školi na svakom odmoru, ispraćao je i dopraćao, sve dok je nije pridobio da živi s njim. Kazala je da ispočetka nije bio nasilan, ali da je nakon nekoliko meseci krenulo sa šamarima, pretnjama, ucenama, a onda i žestokim nasiljem.

– Na kraju, sve je kulminiralo kada me teško pretukao, ugasio je dve cigarete na mom licu, lomio me, udarao me puno. Lekari u bolnici konstatovali su mi gubitak sluha na jedno i oštećenje drugog uva, lomove ne brojim – ispričala je ona ranije za “Avaz”, a isti iskaz dala je i policiji i Tužilaštvu ZDK.

Emir Škaljo pre ovog krivičnog dela procesuiran je i zbog dilovanja droge pa je, uprkos tome, postao granični policajac, navodi Avaz.ba.

Prema ranijem istraživanju Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), Škaljo je zet načelnika Uprave za administraciju u Graničnoj policiji Mustafe Ovčine. Presuda za ovo krivično delo, piše CIN, izbrisana je iz evidencije u januaru 2009. godine.

Kako se nezvanično saznaje, Omer Škaljo, poslanik SDA u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, stric je Emira Škalje, piše Avaz.ba.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Foto-ilustracija: AP/Tanjug


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u