Društvo

POHOTNE PROFESORKE U SRBIJI: Gde su bile kad smo mi išli u školu?!

Objavljeno: 30.01.2015 | 16:20Izvor: Telegraf.rs

Asocijacija na reč "profesorka" je oduvek bila stroga žena sa prutom u ruci. Današnji tinejdžeri bi toj slici pridodali haltere i visoke potpetice, a proverite i zašto - Telegraf istražuje sve prisutniji fenomen "pohotnih profesorki"

“Profesorka sociologije mi je rekla da odskačem od ostatka generacije i da joj se sviđam. Imali smo seks u toaletu škole, ali smo potom prekinuli svaki kontakt”, kaže Đ. N. (18) iz jednog malog mesta u Vojvodini.

Ovakvu ispovest tinejdžera srednjoškolca do nedavno ste mogli da pročitate samo na nekom od inostranih sajtova, a onda se ispostavilo da i u srpskim školama rade profesorke koje su preozbiljno shvatile ideju da čoveku posao treba da predstavlja zadovoljstvo. 

Ono što su izgubile iz vida, jeste da to nikako ne bi smelo da bude seksualno zadovoljstvo, posebno ako do njega dolaze uz pomoć tinejdžera koje bi trebalo da edukuju u nekim drugim sferama.

I dok se mi zgražavamo nad američkim “pohotnim profesorkama” koje su krajnje predusretljive kad su u pitanju fetiš i fantazija velikog broja muškaraca – a posebno onih koji su do skoro bili deca – ne bi bilo loše da na vreme imamo u vidu da primer Nataše Prtinac (40), profesorke likovnog u novopazarskoj gimnaziji, koja je pre godinu dana osumnjičena za seksualno iskorišćavanje srednjoškolke T. P. nije usamljen.

HOROR U NOVOM PAZARU: Profesorka optužena da je seksualno zlostavljala maloletnu učenicu

– Išao sam u srednju školu u kojoj je bilo svega nekoliko muškaraca. Često sam menjao devojke, ali mi nikada nije palo na pamet da bih uspeo kod neke profesorke! Jedna od njih je bila samo nekoliko godina starija od nas, jer je odmah posle fakulteta došla da nam predaje. Sviđala mi se, ali nisam imao hrabrosti da joj to i kažem – priseća se mladić čije je ime poznato redakciji.

Kako nam je ispričao, njegova profesorka je bila nešto liberalnija od njega, pa ga jedne noći “startovala” u gradu, objašnjavajući da je njeno društvo otišlo kući i da želi da ostane s njim.

– Pošto smo se u više navrata šalili na način kojim mi je poručivala da ipak imam neke šanse, iskoristio sam priliku budući da nismo bili u školi i pozvao je kod mene. Pristala je i išli smo “do kraja”, ali smo se posle toga dogovorili da ne rizikujemo. Pola godine kasnije ona se udala, ali se i dalje povremeno čujemo, samo kao drugari – priča ovaj mladić kom bi većina vršnjaka pozavidela.

Imajući u vidu da je broj pripadnica lepšeg pola osuđenih za seksualne prestupe porastao 10 puta u odnosu na devedesete godine prošlog veka i da je Srbija očigledno uhvatila korak i sa ovakvim trendovima, valjalo bi da se svi zapitamo da li naša zemlja i dalje zaslužuje repnašihutaciju konzervativne sredine.

U vreme naših roditelja – a kamoli njihovih – profesori su imali praktično veća ovlašćenja od majke i oca. Đaci su im persirali, obraćali im se sa strahopoštovanjem i bespogovorno radili ono što im kažu. U odnosu koji tinejdžeri danas imaju sa svojim nastavnicima eventualno važi samo ovo poslednje.

Zašto su profesorke nekad bile svetinja, a danas predmet seksualne požude, koja je onima koji se zaljubljuju u svoje vaspitače neretko uzvraćena?

– Sigurno da je i ranije bilo toga da se profesori upuštaju u ljubavne ili seksualne situacije sa učenicima, ali danas kada smo maksimalno izloženi sadržajima koji promovišu otvoreno ispoljavanje seksualnosti, situacija je drugačija. Filmovi, serije, knjige, pa čak i tekstovi u dnevnoj štampi ispunjeni su seksualnim sadržajima, a što su oni škakljiviji i “zabranjeniji”, to su zanimljiviji široj populaciji. Usled konstantne izloženosti promovisanju takvih ideja, one postaju deo nase svakodnevice, a onda nam je i lakše da se sami upustimo u nedozvoljena ponašanja, jer ona zapravo nisu toliko nedozvoljena kao ranije – objašnjava psiholog Ana Odabašić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u