Društvo

POGIBIJA NIKOLE NIKOLIĆA Istinu o smrti sina čekam 21 godinu!

Objavljeno: 27.11.2015 | 07:41Izvor: Alo!

„Ja ću lično da iskopam svog mrtvog sina da bih saznala kako je umro! Ako sud neće, ja ću to da uradim!

Dvadeset jednu godinu, sedam meseci i 10 dana ja oplakujem i čuvam delić njegovog mozga na okovratniku njegove jakne“, rekla je kroz plač na jučerašnjem suđenju Ljiljana Nikolić, majka Nikole Nikolića (22), koji je na misteriozan način stradao u aprilu 1994. u Novom Beogradu. 

Ona i njen suprug Slobodan ne priznaju zvaničnu verziju po kojoj je njihov sin skočio sa 10. sprata dok je bežao od policije, koja ga je tražila zbog krađe automobila.


- Naš sin nije pao, već je ubijen i ostavljen pored zgrade. Nigde ne postoji vreme njegove smrti, a prema obdukcionom zapisniku, koji smo dobili tek 84 dana nakon njegove pogibije, imao je bezbroj povreda, a mozak mu je iscurio na okovratnik i pločnik. To je za nas bila njegova ponovna smrt - rekla je ogorčena majka i podsetila da je pre devet godina Komitet protiv torture pri Ujedinjenim nacijama zatražio od tadašnje SCG da preispita slučaj Nikole Nikolića, ali da to nikada nije učinjeno.


Ljiljana tvrdi da je njen sin imao modrice po telu, koje je dobio dok je bio živ, objašnjavajući da mrtvo telo ne modri.
Obducent Igor Veselinović iz Novog Sada izjavio je juče na suđenju da je Nikola Nikolić sve povrede zadobio prilikom pada. On je naglasio da se ekshumacijom verovatno ne bi otkrilo ništa novo, kao i da su delovi mozga nađeni na okovratniku mladića, mogli da iscure kroz čeoni deo. Na njegov iskaz je burno reagovala majka mladića, koja je rekla da veštačenje nema veze sa istinom.


- Evo, ja ću skočim, pa da vidite kakve ću povrede da dobijem! Zar je moj sin mrtav mogao da briše svoj mozak sa čela kragnom? - žustro je rekla majka mladića i rasplakala se.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u