Društvo

PEŠACI OPREZ U 11 udesa tokom noći u Beogradu 12 osoba povređeno

Objavljeno: 09.10.2015 | 07:29Izvor: Blic

Tokom noći i jutra u Beogradu dogodilo se 11 saobraćajnih udesa u kojima je 12 osoba povređeno, od kojih jedna teže, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

 Žena stara oko 50 godina je kao pešak oko 22.14 sati u Ulici Partizanske avijacije na Bežanijskoj Kosi zadobila tešku povredu desne potkolenice, jer joj je prešao točak preko noge, a prevezena je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra - rekla je Macura.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ulici Blagoja Parovića oko 20.57 sati povređena je žena pešak.

 

- Ženska osoba stara oko 50 godina u svojstvu pešaka zadobila je isčašenje kolena i povrede stomaka i slabinsko-sedalnog dela leđa. a prevezena je na odeljenje reanimacije Urgentnog centra - istakla je portparol Hitne pomoći.

Macura je dodala da je muškarac star oko 50 godina je oko 06.30 sati u Ulici Kneza Miloša ispred broja 103 zadobio je istegnuće vrata i povredu leđa, a prevezen je u Urgentni centar.

- Dve osobe su povređene u udesu oko 03.57 sati na uglu ulica Majora Ilića i 27. marta i prevezene u Urgentni centar - rekla je portparol Hitne pomoći.

Macura je objasnila da je muškarac star 46 godina zadobio ogrebotinu po licu, krvarenje iz nosa i povredu potkolenice, a druga osoba stara 33 godine imala je razderotinu donje usne i vilice i oguljotine po poglavini.

- U udesu oko 22.26 sati na uglu ulica Žarka Zrenjanina i 29. novembra muškarac star oko 39 godina zadobio je povredu glave i ogrebotinu na obrazu, a prevezen je u Urgentni centar - istakla je Macura.

U udesu koji se dogodio oko 22.51 sati na uglu Glavne ulice i Avijatičarskog trga povređen je muškarac star 63 godine.

 - Muškarac je zadobio povredu glave i istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar - istakla je portparol Hitne pomoći.

U udesu oko 23.04 sati u Ulici Jurija Gagarina povređen je mladić star oko 20 godina, vozač motorcikla.

 - Mladić je zadobio ogrebotinu u predelu jagodične kosti i povredu kolena, a prevezen je u Urgentni centar - navela je Macura.

Macura je dodala da je ženska osoba stara oko 27 godina u udesu oko 23.19 sati u Bulevaru Despota Stefana 91 zadobila povrede stomaka i grudnog koša, a prevezena je u Urgentni centar.

Muškarac star oko 44 godine povređen je u udesu koji se dogodio oko 00.44 sati na uglu ulica Svetolika Lazarevića i Obrenovačkog puta.

 - Muškarac je zadobio istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar - istakla je portparol Hitne pomoći.

Macura je dodala da je u udesu koji se dogodio oko 21.42 na Zrenjaninskom putu povređena ženska osoba stara oko 27 godina.

 - Devojka je zadobila povredu slabinskog dela leđa, a prevezena je u KBC Zvezdara - istakla je Macura.

Mladić star oko 24 godine je u udesu oko 20.16 sati na uglu ulica Ustaničke i Jovana Subotića zadobio povrede ramena i kolena, a prevezen je u KBC Zvezdara.

Macura je precizirala da je Hitna pomoć tokom noći u Beogradu obavila 123 intervencije od kojih 21 na javnim mestima, a da su među povređenima pešaci dominirali.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u