Društvo

PADALI SMO KAO KAMEN: Jezivi detalji sa leta Tomislava Nikolića za Vatikan!

Objavljeno: 17.04.2015 | 11:40Izvor: Telegraf.rs

- Samo zahvaljujući velikom profesionalizmu i izuzetnom umeću našeg pilota izbegnuta je tragedija. Verujte da smo u jednom trenutku bukvalni padali kao kamen - rekla je Stanislava Pak, savetnik predsednika Srbije

Avion kojim je Tomislav Nikolić leteo za Vatikan vratio se u Beograd zbog kvara na motoru, potvrđeno je za Telegraf.rs u kabinetu predsednika Srbije, dok je poseta predsednika Srbije Vatikanu je zbog toga otkazana.

Kako saznaje naš portal kvar se dogodio na motoru vladinog “falkona”, koji je više puta do sada otkazivao posete srpskih ministara.

– Motor na avionu “falkon 50″ kojim je leteo predsednik za Vatikan prestao je da radi iznad Jadranskog mora. Letelica koja se nalazila na visini od 10.000 metara propadala je skoro dva kilometra, ali je zahvaljujući iskusnom pilotu izbegnuta nesreća – saznaje Telegraf.rs

– Samo zahvaljujući velikom profesionalizmu i izuzetnom umeću našeg pilota izbegnuta je tragedija. Verujte da smo u jednom trenutku bukvalni padali kao kamen – rekla je za „Novosti” Stanislava Pak, savetnik predsednika Srbije, koja je bila u Vladinom avionu, sa šefom države.

Ona kaže da je letelici otkazao motor nad Jadranskim morem i tada je počeo da se odvija pravi nebeski triler.

– Verujte da sam još u šoku i, što se nas iz Predsedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti redovne linije. Slavićemo ovaj dan kao drugi rođendan – kaže Stanislava Pak.

Osim šefa države i Stanislave Pak, u „falkonu” su bili i predsednikovi savetnici Ivan Mrkić, Oliver Antić i Jasmina Mitrović Marić.

– Preživeli smo pravu dramu u vazduhu i mogu da kažem da su predsednik Nikolić i njegovi saradnici nepovređeni sleteli u Beograd samo zahvaljujući neverovatnoj prisebnosti i veštini pilota i kopilota – svedoči za “Novosti” o jednočasovnoj drami u vazduhu savetnik srpskog predsednika Ivan Mrkić.

– Krenuli smo iz Beograda oko osam sati i iznenada je jedan motor, oko devet sati otkazao. Letelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno leteli po avionu. Tvrdim da smo ostali živi samo zahvaljujući pilotu!

Mrkić napominje da je avion kojim su leteli star 34 godine, i da je on lično, leteći njim, pet puta preživeo razne incidentne situacije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u