Društvo

OVUDA NIKAKO: Zbog snega izbegavajte OVE puteve u Srbiji!

Objavljeno: 28.12.2014 | 12:14Izvor: Telegraf.rs

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice i "Putevi Srbije" apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji

NE KREĆITE NA PUT BEZ ZIMSKE OPREME! Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače da se tokom dana i noći očekuju obilne snežne padavine da je na mokrim, snegom ili ledom pokrivenim kolovozima povećan zaustavni put i smanjena stabilnost vozila te da je potrebna pažljiva vožnja. U narednom periodu očekuje se talas hladnog vazduha sa mrazom na planinskim prevojima ima magle u košavskom području duva jak istočni i jugoistočni vetar, a meteorolozi najavljuju uslove za ledenu kišu u Timočkoj i Negotinskoj krajini, navodi AMSS

Savez prenosi podatke Uprave granične policije po kojima je trenutno zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima do 30 minuta. Zbog predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Batrovci iz pravca Hrvatske i iz pravca Mađarske, na Horgošu. Vreme zadržavanja na ovim najfrekventnijimm graničnim prelazima je promenljivo, zbog čega se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza – sa Hrvatskom prelaz Šid, a sa Mađarskom Kelebije.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” iz sektora za naplatu putarine, kako se navodi, tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika inteziviraće rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom.

I “Putevi Srbije” su u saopštenju savetovali vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme i lanaca a da, ukoliko se odluče da putuju, treba da voze oprezno i pažljivo. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice i “Putevi Srbije”apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

U saopštenju JP PS se, između ostalog, navodi da je kod graničnog prelazaHorgoš – Feketić, kolovoz suv i da snega nema, na autoputu I A-1 (Niš – granica sa BJR Makedonijom) kolovoz je vlažan a snega ima do pet centimetara, a na autoputu I A-5 (Niš – granica sa Bugarskom) kolovoz je delimično vlažan i snega nema. Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni a proporučuje se oprezna vožnja.

Područje Srbije će snežne padavine zahvatiti u toku noći između nedelje i ponedeljka. Očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa. Upozorava se da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća ledena kiša. U upozorenju je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.

Prohodnost ostalih puteva možete pogledati OVDE.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u