Društvo

OVO SU NAJOPASNIJI ISLAMSKI TERORISTI U SRBIJI: Naoružani su do zuba, vrbuju ljude za SVETI RAT! Evo gde će prvo napasti Srbe!

Objavljeno: 28.07.2015 | 08:22Izvor: Telegraf.rs

Najveća opasnost od ISIS-a u Srbiji i mogućih terorističkih napada Srbiji preti od dvojice džihadista Abida Podbićanina (36) i Tefika Mujovića (34)

Najveća opasnost od ISIS-a u Srbiji i mogućih terorističkih napada Srbiji preti od dvojice džihadista Abida Podbićanina (36) i Tefika Mujovića (34), piše u najnovijem izveštaju srpskih obaveštajnih službi.

– Njih dvojica najaktivniji su u regrutovanju džihadista iz Srbije i kada je reč o ISIS-u predstavljaju  najveću pretnju – navodi se u izveštaju bezbednosnih službi.

Službe bezbednosti imaju saznanja da su ovi džihadisti razvili saradničke mreže po Srbiji, koje su takođe pod prismotrom, a njih čine Izudin Crnovršanin (26), Ferat Kasumović (31) i Fikret Krečo (33) kojima se sudi u Specijalnom sudu.

Printskrin: Youtube/Sandžak video

Printskrin: Youtube/Sandžak video

Ahid Podbićanin verski je vođa jedinice “Džeiš Muhamed” i u Siriji ratuje pod imenom Abu Selfijak el Bosni, nekoliko internet portala objavilo je da je on poginuo, ali njegova smrt još uvek zvanično nije potvrđena.

Foto: YouTube / DersoviCOM

Foto: YouTube / DersoviCOM

Tefik Mujović iz Tutina jedan je od viđenijih boraca ISIS-a. Njegovo ratno ime je Ebu Talha Jemenac i angažovan je na širenju radikalnog islama. Na svom Fejsbuk profilu javno propagira terorizam i poziva na samoubilačke akcije u Raškoj, Beogradu i Rimu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u