Društvo

OVO SU IZBODENI RUSKI NAVIJAČI: Potresne fotografije iz Urgentnog centra (FOTO)

Objavljeno: 26.03.2017 | 17:33Izvor: Telegraf.rs

Pristalice Spartaka iz Moskve koji zbrinuti u Urgentnom centru su bolje i njihovo stanje je stabilno, a u toku dana posetili su ih ministri Stefanović i Lončar

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su u Urgentnom centru dvojicu ruskih državljana, povređenih u incidentu koji se dogodio u Beogradu u noći između subote i nedelje.Ministar Stefanović istakao je da će policija učiniti sve da u najkraćem roku rasvetli ovaj slučaj i uhapsi počinioce napada.

– Naš posao je da uhapsimo počinioce, oštro ih kaznimo i time pokažemo da Srbija neće biti poligon za huligane koji misle da na našim ulicama mogu da se obračunavaju sa domaćim ili stranim državljanima – naglasio je ministar policije.

Stefanović je istakao da niko ne treba i da pomisli da može da ugrozi rusko-srpsko prijateljstvo, koje može da izdrži svaki ispit i dodao da je Srbija posvećena da ono u narednom periodu bude još snažnije.

Izrazivši žaljenje što se ovakav incident dogodio na ulicama Beograda, ministar je naveo da Srbija ne želi da nijedan gost koji dolazi u Beograd ili našu zemlju ima razloga da strahuje za svoju bezbednost.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Ministar zdravlja Lončar ukazao je da je stanje dvojice povređenih ruskih državljana stabilno.

– Pacijenti su noćas oko ponoći prevezeni u Urgentni centar i imali su višestruke povrede. Po prijemu u Urgentni centar urađena im je dijagnostika i neophodne intervencije. Nalaze se u šok sobi i njihovo stanje je sada stabilno – objasnio je ministar zdravlja.

Lončar je ukazao da se pacijenti dobro osećaju i da se nastavlja njihovo dalje lečenje.

– Na stalnoj smo vezi sa predstavnicima ruske ambasade i svima onima koji su zainteresovani za stanje naših pacijenata – rekao je Lončar.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u