Društvo

OVO NIJE VIĐENO NA TELEVIZIJI: Evo kako je prekinuta emisija o legalizaciji kanabisa na Pinku!

Objavljeno: 20.04.2015 | 16:59Izvor: Telegraf.rs

U Jutarnjem programu razgovor o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe pretvorio se u pravu žučnu raspravu zbog koje je prekinuta emisija.

Od trenutka kad se kao alternativa za lečenje raka pojavilo ulje kanabisa ovaj ideja postala je predmet polemika. Mnogo je pristalica ovakvog načina lečenja onkoloških bolesti koji se pozivaju na brojne dokaze, ali ima i onih koji smatraju da to nije put do izlečenja.

Ova tema je izazvala burne reakcije u Jutarnjem programu koji je danas emitovan na televiziji Pink. Naime, gosti emisije su bili Danica Grujičić, predsednica radne grupe Ministarstva zdravlja iAntonije Kovačević, predsednik udruženje Lekalizacije Srbije i glavni urednik “Naših novina”.

Danica Grujičić objašnjavala je da ulje od kanabisa ne leči rak, već samo ublažava simptome i govorila kako je izolovano 60 vrsta kanabidoida i da je u ulju od kanabisa prisutno više psihoaktivnih supstanci pored THC. 

Kovačević je odmah rekao da mora da ispravi dr Grujičić da ne postoji više psihoaktivnih supstanci u ulju od kanabisa, već samo jedna govoreći joj da se sledeći put informiše kako joj se ne bi smejali gledaoci.

U tom trenutku je započeta žustra rasprava i narednih nekoliko minuta oboje su pričali istovremeno, dok je zbunjena voditeljka pokušavala da smiri situaciju.

Pogledajte video o kome bruji čitava Srbija:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u