Društvo

OVO JE PRAVA ISTINA O MEKDONALDSU U SRBIJI: Ispovest ovog radnika ostaviće vas bez teksta!

Objavljeno: 06.02.2016 | 14:26Izvor: Telegraf.rs

Mladić se tokom više od decenije rada nagledao svačega, pa je bio ubeđen da ga od gostiju restorana više ništa ne može iznenaditi, kad ono...

Molim vas jedan Big Mek isečen na jednaka četiri dela i upakovan u celinu da izgleda kao da nije sečen – glasila je porudžbina sredovečnog gospodina za pultom Mekdonaldsa.

Radnik ga je čudno pogledao i primio porudžbinu iako mu je zahtev mušterije bio više nego čudan. Uslužio ga je, bez ijedne reči, jer, takva je “politika kuće”.

Ovo je samo jedna od situacija sa kojima se naš sagovornik, inače jedan od najboljih zaposlenih u ovoj globalnoj kompaniji, susreo tokom svog decenijskog rada. Jedna od onih koje pamti je i mušterija koja je celo prošlo leto dolazila u bade mantilu i patofnama i penjala se u WC na spratu da bi se oprala.

– Takoreći, okupala jer onaj ko bi posle nje ušao, osećao bi intenzivan miris sapunice po celom toaletu. Dolazila je danima i obavljala isti ritual, a kada bi završila, jednostavno bi napustila zgradu. Šef kada je saznao šta se dešava, slao je nekog od nas zaposlenih da je preteknemo na putu do gore, jer ako ima još nekoga u WC-u, ona sačeka, pa nakon nekoliko minuta odustane od kupanja, okrene se i ode – priča radnik popularnog “Mek-a” koji je želeo da ostane anoniman.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Međutim, ono što nikako nije mogao da zamisli jeste da će u svojoj karijeri doživeti da u “drajv-tru” Meku usluži čoveka na konjskim zaprežnim kolima.

– Sećam se, bio sam noćna smena. Kroz prozorče vidim konjsku glavu… znam da nisam ništa pio pred smenu… Požurim da otvorim prozor i imam šta i da vidim – čovek na zaprežnim kolima koja vuku dva konja! On je uredno poručio šta je hteo, platio i uz zvižduk i pucanj bičem, odjurio svojim putem. Malo je reći da sam zanemeo – priseća se ovaj ugostitelj.

Nedavna “atrakcija” zaposlenima postale su dve devojke koje, kako kaže, čim se “Mek” otvori, ulaze i naručuju po čašu vode, a nakon toga idu na sprat gde su separei, da spavaju.

– Lepo obučene, negovane devojke, naruče vodu, koja je besplatna, popnu se gore i spavaju polusedeći do 12 sati. Nakon toga odu, ne znam ni ja gde, ali se sutra opet vrate – nastavlja on svoju ispovest.

Na naše pitanje – zašto devojkama ne zabrane spavanje, on kaže da prema “klijentima ne smeju da budu grubi i neljubazni”. To je iskoristio i jedan od gostiju za koga su čuli da nije dobrog psihičkog zdravlja, koji svako jutro dođe po tri čaše vode koje popije na iskap i ode. U početku je dolazio po koka-kolu, ali su njegovi roditelji ubrzo došli u “Mek” da zabrane zaposlenima da mu prodaju slatki napitak jer je šećeraš.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Pored ovih, neobičnih slučajeva, svakodnevicu u radnom danu ovog momka čine i deca sa ulice, koja “načičkana” oko zgrade, na svakih sat do sat ipo, dolaze sa gomilom sitniša da im radnici ukrupne.

– Mališani prosjačeći za sat vremena zarade i do 5.000 dinara, a ako se među gostima zatekne nego “poznatiji” ili dubljeg džepa, ogrebu se i za kompletan obrok. Kad nam dođu sa svim tim sitnišem, moramo da im ukrupnimo novac, jer nam treba za vraćanje kusura. Lepo njima, lepo nama – kaže uz osmeh.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

O neprijatnostima nije želeo previše da priča, jer je zadovoljan svojim poslom i jedan je od nagrađivanijih po kvalitetu pružanja usluge. Na naše insistiranje, ipak je priznao da mu najčešći problem prave nerazumni roditelji koji u gluvo doba noći dolaze da traže “Hepi mil” obrok za decu.

– Kad čuju da ga više nema i da će ih biti tek ujutru, besne sa pitanjem: “Šta će moje dete sad da jede?!”, kao da već nije tri ujutru i da to dete već uveliko ne spava… – konstatuje ovaj, sad već, “veteran” svog zanata.

(Slađana Vasić)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u