Društvo

OVAKO NAS JE BRATSKA RUSIJA IZDALA: Da li je Putin zaista prijatelj Srbije ili mu Srbi služe kao kusur?

Objavljeno: 03.08.2015 | 22:39Izvor: Telegraf.rs

Rusija je u prošlim decenijama često ostajala gluva za molbe iz Srbije, a debelo je naplaćivala svoje ćutanje i to što nije pomogla Srbima, evo da li su nam Rusi zaista braća

Koliko je pogrešno uzdati se u bilo koga, kada se radi o međunarodnim odnosima, i koliko je loše misliti da se vođe velikih sila vode bilo čime drugim osim interesa, Srbi su najbolje videli posle odluke Rusije da prizna pasoše tzv. Republike Kosovo! Telegraf.rs vas podseća na sve “izdaje” Rusije, koja je uvek kada je to Srbima bilo najpotrebnije ostala gluva na molbe iz Beograda i “bratske Srbije”.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Kratak pregled naših istorijskih odnosa sa Rusijom u poslednja dva veka od kako je obnovljena moderna srpska država najbolje ilustruje koliko je pogrešno uzdati se u neku zemlju samo zato što je njen narod iste vere kao i tvoj, i iz iste indo-evropske etno-lingvističke grupe kao i tvoj. I koliko je normalno za svaku zemlju – pa i za Rusiju – da u različitim istorijskim trenucima i okolnostima menja savezništva i prilagođava svoje postupke novonastalim okolnostima. Niko ne spori da se srpski i ruski narod vole, ali to u prošlosti nije igralo nikakvu ulogu. Srbija nema drugog prijatelja osim realnosti i razuma koji je shvata.

GORI SRBIJA – DA LI ĆE PUTIN IZDATI SRBE? Predsednik Rusije još uvek nije rekao NJET rezoluciji ZAPADA o Srebrenici!

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, AP

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, AP

Srbi su se u poslednjih nekoliko decenija nalazili u teškim situacijama, a u Rusiju i Moskvu su gledali kao u Boga ili onu slamku spasa za koju se hvata davljenik. Ipak ta slamka nam je uvek izmicala i padali smo u ponor.

Tako je RUSKI VETO izostao kada su uvođene najrigoroznije sankcije SR Jugoslaviji, zatim je izostala bilo kakva reakcija Moskve kada su bombe NATO-a padale po Srbima bez odobrenja Saveta bezbednosti UN i sve se završilo samo na oštrim rečima Kremlja, koji je tako zaradio silan novac na srpskoj muci.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović , Tanjug/AP

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović , Tanjug/AP

ZAPAD PROGLAŠAVA SRBE GENOCIDNIM NARODOM! Oni će glasati protiv Srbije i Rusije u Savetu bezbednosti UN! (ODLUKA U 16h)

– Naglo približavanje Srbije NATO je nešto što se Rusiji ne sviđa. Saradnja Srbije sa tom organizacijom Rusima deluje kao da se krećemo ka punopravnom članstvu u NATO, što nikako ne žele – kaže za Danas Vladislav Jovanović, nekadašnji ambasador Srbije pri UN i bivši ministar spoljnih poslova.

FOTO TANJUG

FOTO TANJUG

Kako dodaje, ne seća se da li je Rusija u poslednjih 15 godina stavila veto na nešto u vezi sa Srbijom, ali da to nije učinila devedesetih kada su uvođene sankcije.

Ipak, arhiva pamti sve: Rusija je u decembru 1994. sprečila usvajanje rezolucije kojom se, zbog teške humanitarne situacije na području Bihaća, traži striktnija kontrola granica SRJ sa Hrvatskom i BiH. (Ako je to uopšte bila pomoć Srbima).

Ipak odnosi sa Rusijom imali su i svoje SVETLE TRENUTKE, kao što je VETO na britansku rezoluciju o Srebrenici ili kategorično odbijanje priznanja nezavisnosti Kosova pred istim organom UN-a.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u