Društvo

OTKRIVENA MISTERIJA POSLE GODINU DANA: Zašto su Jelicini rođaci iz Kanade srpskoj bolnici ostavili MILION DOLARA?

Objavljeno: 30.04.2016 | 10:04Izvor: Telegraf.rs

Jelica Radosavljević, rođaka pokojnog Đure i Ilinke Trifunović poreklom iz Dalmacije, otkrila je da je njena ideja bila da upravo Institut dobije neophodne savremene aparate i moderan izgled

Vest iz maja prošle godine, o tome da je preminuli bračni par iz Kanade ostavio neverovatnih milion kanadskih dolara Intitutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu, zatekao je čitavu javnost, ali i bolnicu kojoj je novac namenjen.

Jelica Radosavljević, rođaka pokojnog Đure i Ilinke Trifunovićporeklom iz Dalmacije, otkrila je za RTS da je njena ideja bila da upravo Institut dobije neophodne savremene aparate i moderan izgled na kome bi pozavidele mnoge evropske zdravstvene ustanove.

– Moji ujak i ujna nisu imali decu, a oduvek su se bavili humanitarnim radom i gledali su da pomognu raznim ustanovama. Ujak Đuro me je zamolio da mu predložim jednu dečju bolnicu iz Beograda kojoj bi mogao da ostavi sredstva, a ja sam ga posavetovala da to bude Institut – rekla je ona i naglasila da je razlog za tu odluku to što je imala pozitivna iskustva sa tom ustanovom, kao i zbog njihovih veoma posvećenih lekara.

Kako je dodala, čelnici i službe koje raspolažu novcem su u stalnoj konsultaciji sa njom i veoma je zahvalna načinom na koji su sredstva utrošena.

Da podsetimo, Trifunovići su se posle Drugog svetskog rata odselili za Kanadu i tamo su se sve do penzije bavili uzgojem živine na farmi.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u