Društvo

OPET INCIDENTI: Šešelj zapalio hrvatsku zastavu ispred Palate pravde

Objavljeno: 01.04.2015 | 11:33Izvor: Kurir

Prisutne su i jake policijske snage. Potpredsedniku SRS se sudi jer je palio zastave NATO, EU, SAD... a danas bi trebalo da svedoči i Vojislav Šešelj

BEOGRAD - Zameniku predsednika Srpske radikalne stranke Nemanji Šaroviću danas u 13.30 sati u beogradskoj Palati pravde nastavlja se suđenje za paljenje zastava NATO, EU, SAD i kosovske 2012. godine ispred Predsedništva Srbije.

Pristalicama se obratio Vojislav Šešelj, koji je istakao da neće sarađivati sa Haškim Tribunalom i da će pružati pasivan otpor prilikom hapšenja.

"Ponašaću se kao do sada, rekao sam da se neću dobrovoljno predati i ostajem pri takvoj odluci. Kažu, prekidaju pregovore sa Srbijom, to i jeste moj cilj. Kad dođu da me hapse, ja ću pružati pasivni otpor. Sešću i neću sarađivat sa njima. Ako izvade pendreke, ja ću saviti leđa, reći ću im "Udarajte!", rekao je lider SRS.

Šešelj je pre obraćanja zapalio zastavu Hrvatske.

Pristalice radikala počele su da se okupljaju na platou ispred Palate pravde nešto pre 13 časova. Ima ih pedesetak, nose zastave stranke i zastave sa Šešeljevim likom na kojima piše "srpski junak". Pristalice su lidera stranke dočekale povicima "Vojo vojvodo", "Vojo Srbine", "Ne damo te vojvodo".

Ispred Palate prisutne su i jake policijske snage, a još juče je najavljeno da će policija snimati i fotografisati učlesnike skupa jer može doći do, kako su naveli,  ugrožavanja života ljudi i imovine.

Podsetimo, Šaroviću se sudi zbog toga što je na stranačkom skupu 2012. zapalio zastave NATO, EU, Kosova i SAD, a danas bi trebalo da svedoči predsednik SRS Vojislav Šešelj. Suđenje počinje u 13.30 sati.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u