Društvo

ON JE HEROJ: Kinezi oduševljeni potezom jednog Srbina, a nije Đoković

Objavljeno: 28.01.2015 | 17:44Izvor: Telegraf.rs

Saša Pešić, koji već četiri godine u svom azilu u Nišu brine o 450 napuštenih pasa, u januaru je spasio malog psa mešanca koji se zaglavio na ostrvcu Nišave. Video snimak njegovog podviga postao je pravi hit među kineskim korisnicima Fejsbuka, sa više od milion i po lajkova

Video snimak u kom Nišlija Saša Pešić spasava malog mešanca sa rečnog ostrva u Nišavi, na jednom kineskom profilu na Fejsbuku ima neverovatnih milion i po lajkova, pogledan je više od 34 miliona puta, a šerovan više od 244.000 puta.

Saša Pešić, koji već četiri godine u svom azilu brine o 450 napuštenih pasa, rizikujući povređivanje pa i sopstveni život, izveo pravu vratolomiju ne bi li spasio preslatkog mešanca koji se, ko zna kakvim spletom okolnosti obreo zarobljen na rečnom ostrvu u Nišavi, kod Betonskog mosta.

Pešić je, spazivši životinju u bezizlaznoj situaciji, skočio prvo na jedan stub mosta kod nekadašnjeg Grčkog konzulata i utrčao u ledenu Nišavu, iako je spoljna temperatura bila tek negde oko nula stepeni Celzijusa.

Foto: Youtube/Zoran Zox Pavlović

Foto: Youtube/Zoran Zox Pavlović

Psa je uzeo u naručje i istim putem, gazeći ledenu reku, vrato se do stuba mosta. Jedan od prolaznika se spustio sa ograde mosta kako bi prihvatio psa. Sam spasilac se onda našao u nezavidnoj situaciji, jer zbog visine stuba nije mogao da se vrati natrag na most.

Ipak, Pešić je uspeo da se popne uz stub mosta uz pomoć prolaznika. Brigu o psu preuzela je jedna prolaznica, koja je nemo posmatrala dramatičnu akciju spasavanja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u