Društvo

ODGOVORAN ZA SMRT MALOG RADENKA OPET RADI: Doktor potura priče da su roditelji dečaka vodili kod nadrilekarke!

Objavljeno: 25.10.2016 | 20:37Izvor: medio.rs

Doktor Dobrivoje Bojanić, kome roditelji dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka pripisuju odgovornost za smrt njihovog deteta 8. oktobra, vratio se na posao na Odeljenju ortopedije lozničke Opšte bolnice - kako saznajemo, on za sada radi samo u operacionoj sali, ali ne i u ambulanti

Za Bojanićev povratak na posao ne postoje pravne prepreke. U dosadašnjem toku utvrđivanja odgovornosti za smrt malog Radenka u lozničkoj policiji, ortoped je saslušan u svojstvu građanina, a ne osumnjičenog. Na čelu odeljenja ortopedije u Loznici sada je dr Đorđe Vasiljević.

Iz krugova bliskih Bojaniću poslednjih dana se moglo čuti da je, navodno, policija saznala da su roditelji vodili dečaka kod izvesne nadrilekarke i nameštali mu ruku, i to pre nego što su zatražili lekarsku pomoć. "Novostima" je, međutim, u policiji ta informacija opovrgnuta.

Dr Bojanić i dalje ne želi da govori o tragičnom slučaju. Među lozničkim lekarima s kojima smo razgovarali stav je isti - da je neophodno utvrditi odgovornost za smrt dečaka - ali samo na osnovu nalaza, mišljenja i ocena stručnjaka i državnih organa, a ne utiska javnosti.

Vršilac funkcije Osnovnog javnog tužioca u Loznici Zoran Nestorović, osim što je naložio policiji u Loznici i Beogradu da prikuplja informacije, kako nam je rekao, zatražiće i veštačenje najrelevantnijih stručnjaka i tek tada doneti odluku da li će otvoriti istragu. Još se čeka i na izveštaj sa obdukcije.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u