Društvo

OČAJNI OTAC: Odveo sam zdravo dete u vrtić, a izveo mrtvo. Neko će odgovarati zbog toga!

Objavljeno: 13.02.2016 | 20:22Izvor: Kurir

Otac mališana Bojan Mitić ne može da se pomiri s tim da više nikad neće zagrliti svog jedinca

LESKOVAC - Neopisiva tuga vladala je juče u Donjem Bunibrodu za dvogodišnjim Matejom Mitićem. Mališan koji je pre tri dana umro u snu u vrtiću u Beogradu sahranjen je u rodnom selu svog oca Bojana u prisustvu velikog broja rođaka i prijatelja iz Beograda, Šapca i Leskovca, kao i meštana ovog i susednih sela.

U skromnom domu Mitića u Donjem Bunibrodu tuga i bol. Majka Olgica plače, ne odvaja se od svog jedinca. Otac Bojan u šoku još uvek ne može da shvati da više nikad neće videti i zagrliti svog Mateju. Rođaci i prijatelji u neverici izražavaju saučešće roditeljima, kojima su suze presušile.

Tragedija... Mateja MitićTragedija... Mateja Mitić

Uz mali beli kovčežić ukrašen cvećem u suzama, koje se kao reka slivaju niz lice, stoji majka Olgica (25), onemoćala od tuge, bola i lekova za smirenje.
- Užas. Strašno. Ne, ne mogu da se pomirim s tim da nema mog sina. Ne mogu da živim bez njega - priča Olgica dok je najbliža rodbina, ali i komšije savetuju da se odmori, da misli na bebu koju nosi u stomaku.

Sve oči najbližih uprte su u nju jer je, kako rekoše, Olgica u sedmom mesecu trudnoće. Nosi dečaka, koji neće nikada videti svog starijeg brata. Vest o smrti svog Mateje majku je zatekla kod kuće i upravo je ona potom javila svom suprugu da je njihov mezimac preminuo.

Skrhan od bola Bojan još ne može da shvati da nema njegovog mezimca. Uzdiše. Razmišlja, pa kaže:
- Prva misao koja mi je prošla kroz glavu kad sam čuo tu vest, bila je da je reč o gruboj greški, ali nije bila. Joj, molim vas. Odveo sam zdravo dete u vrtić, a izveo mrtvo. Neko će za to morati da odgovara. Nikad nije bio bolestan i sve vakcine je redovno primao - kaže potresen i ožalošćen otac Bojan.
- Zdravo, veselo dete. Volelo je život, ljude, igralo se, pevalo, volelo nas neizmerno i mi njega - nastavlja uplakani otac.

Neutešan... Otac Bojan prima saučešćeNeutešan... Otac Bojan prima saučešće

Opelo je održano u dvorištu. Svi plaču, guše se u suzama. Tu su skoro sve komšije iz Beograda. Iz Malog Mokrog Luga, gde su Mitići živeli. Tu su Bojanove kolege i Olgičine koleginice. Tu su i predstavnici vrtića u koji je Mateja išao.
- Joj, Mateja, gde mi te vode, srećice. Joj, lepoto, joj, dobroto moja, zavapio je ženski glas kad je beli kovčežić krenuo iz dvorišta.

Dvogodišnji Mateja je preminuo u sredu, kad je bez svesti dovezen na Univerzitetsku dečju kliniku u 14.10 kolima Hitne pomoći. Posle reanimacije, dete je preminulo u 15 sati.

Rezultati za desetak dana
UZROK SINDROM IZNENADNE SMRTI?

Kako nezvanično saznajemo, rezultati obdukcije preminulog Mateje Mitića, koja se radi na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), biće poznati tek za desetak dana, ali prema prvim informacijama, sumnja se da je dete umrlo od takozvanog Sindroma iznenadne smrti (SIDS).
- Biće urađena detaljna analiza, ali prema dosad dostupnim podacima, sumnja se da je dete umrlo od SIDS. Kada patolozi završe istragu, rezultati će biti poslati Višem javnom tužilaštvu, koje je i podnelo zahtev za istragu - navodi naš izvor sa VMA.

Plod velike ljubavi
ČEKALI GA GODINAMA

Bojan Mitić (30), vodoinstalater po profesiji, trbuhom za kruhom otišao je pre deset godina u Beograd. Tamo je i upoznao Olgicu (25) iz Šapca, a kao plod velike ljubavi je posle nekoliko godina iščekivanja došao Mateja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u