Društvo

OČAJNI OTAC GLEDAO ĆERKU KAKO PUCA SEBI U GLAVU: Nikad sebi neću OPROSTITI što sam joj dao pištolj!

Objavljeno: 17.05.2017 | 23:20Izvor: medio.rs

Zorislav Đ. (44) plačući je kazao tužiocu da proklinje dan kad je ćerki Kristini A. (15) dao pištolj da malo puca u dvorištu, a ona se ubila na njegove oči

Zorislav Đ. (44) iz negotinskog sela Malajnica plačući je juče pred tužiocem rekao da nikad neće sebi oprostiti što je svojoj ćerki Kristini A. (16) u subotu dao pištolj, kojim se ona ubila na njegove oči! On je i odmah nakon tragedije, koja se odigrala u dvorištu porodične kuće, hteo da se ubije, ali su ga sprečili policajci!

Potpuno slomljen

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Zorislav je potpuno slomljen od tuge i kajanja.- Pred tužiocem je neprestano plakao. Rekao je da mu nema života bez ćerke i da nikad sebi neće oprostiti što joj je dao pištolj da sa mlađim bratom Nenadom (15) puca u dvorištu. Proklinjao je dan kad mu je nastradala ćerka. Inače, Zorislavova supruga Lidija kazala je policajcima na uviđaju da je on odmah posle tragedije govorio da će se ubiti, ali policija mu je u međuvremenu zaplenila oružje i poslala u pritvor, pa ga je osujetila u toj nameri - kazao je naš izvor.

Informer
MESTO TRAGEDIJE Kristinin brat Nenad pali sveću za sestru

Zorislav se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i posedovanje nelegalnog oružja. ali, kako su naveli u Višem tužilaštvu u Negotinu, posle saslušanja je odlučeno da mu se ne odredi pritvor do 30 dana.

Dali smo nalog za sprovođenje istrage i, koristeći zakonsku mogućnost u slučajevima kada je tragedijom teško povređen član porodice, odlučili smo da ne predlažemo pritvor za okrivljenog, već da bude pušten da sahrani svoje dete i da se potom brani u redovnom postupku, sa slobode - rekli su nam u tužilaštvu.

Ipak, to što Zorislavu nije određen pritvor ne oslobađa ga krivične odgovornosti i eventualne zatvorske kazne, ali je činjenica i da njemu ne može biti izrečena teža kazna od gubitka rođene ćerke.

Nije joj bilo pomoći

Podsetimo, Kristinin brat Nenad ispričao nam je nakon tragedije da je njegova sestra kobne noći molila oca da joj da pištolj da malo puca u dvorištu. On ju je odbio, ali Kristina je potom nagovorila brata da namoli oca da im da pištolj.

- Na moju molbu, otac je pristao, pa smo zajedno izašli stotinak metara ispred kuće da pucamo. Prvi metak je ispalila uvis, a onda je upitala oca da li ima još metaka u pištolju. Kad joj je on odgovorio da je drugi metak već u cevi, ona je prislonila pištolj na slepoočnicu. Pomislili smo da se šali, ali ona je pritisla okidač. Metak joj je prošao kroz glavu. Iz rane je šikljala krv dok je padala na zemlju... Ja nisam mogao da verujem šta mi se dešava pred očima... Otac ju je odmah zgrabio, odneo do stepeništa, a potom ju je sa majkom odvezao u bolnicu u Boru, ali nije joj bilo pomoći - navodi Nenad.

Kristina će biti sahranjena danas na lokalnom groblju u Malajnici. 

Ubila se zbog ljubavnih jada

Kristinin brat Nenad je od njenih drugarica čuo da je ona patila zbog raskida sa dečkom, s kojim je išla u srednju školu u Negotinu, i da je najavljivala da će dići ruku na sebe.
- Znam da mu je Kristina skoro na Vajberu napisala "Htela sam da živim samo s tobom." To je bila poslednja poruka koju je napisala - ispričao je Nenad.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u