Društvo

NOVI SAD: Komšija napao ženu nožem jer je muslimanka?

Objavljeno: 02.10.2014 | 09:38Izvor: medio.rs

Čuo sam Mirsadu kako vrišti, a komšija ju je držao za kosu i nož je namestio na njen vrat. Brzo sam zgrabio lopatu i krenuo na njega, kako bih odbranio ženu. On ju je pustio, a ja sam utrčao u kuću i pozvao policiju, kaže Aziz Gojak, čija je supruga bila napadnuta.

NOVI SAD - Na Mirsadu Gojak iz Petrovaradina nožem je nasrnuo komšija zbog njene nacionalne pripadnosti, tvrdi njen suprug Aziz Gojak.

Ceo incident dogodio se prošle subote posle podne u njihovom porodičnom dvorištu, kada je Aziz na kratko ušao u kuću, a komšija, koji ih, kako tvrdi, neprestano uznemirava i naziva pogrdnim imenima, iskoristio tu priliku da Mirsadi stavi nož pod grlo. Kako tvrdi Aziz Gojak, do pokušaja ubistva je došlo jer je komšija provociran njihovim muslimanskim poreklom i to već godinama.

"Čuo sam Mirsadu kako vrišti, a komšija ju je držao za kosu i nož je namestio na njen vrat. Brzo sam zgrabio lopatu i krenuo na njega, kako bih odbranio ženu. On ju je pustio, a ja sam utrčao u kuću i pozvao policiju", kaže Aziz.

Ono što on u tom trenutku nije očekivao je neažurnost policije, koja po dolasku, kako kaže, nije ni potražila komšijin nož, a zaplenila je lopatu, na osnovu čega su ustanovili da je Aziz napadaču naneo "lakše telesne povrede".

Pritom, kako se saznaje, policajci nisu uzeli izjave od učesnika, niti sačinili zapisnik, a protiv Aziza i komšije su podneli krivične prijave za nanošenje lakših telesnih povreda.Naime, u trenutku kada je PU Novi Sad našoj redakciji javila da su obavljeni razgovori sa učesnicima incidenta, nakon čega su podnete krivične prijave protiv Aziza i komšije, Aziz nam je rekao da je "policija u tom momentu tek uzimala izjave od supruge i jednog očevica, podstanara, a unapred je podnela krivične prijave, bez valjano urađenog zapisnika".

Takođe, u odgovoru upućenom iz novosadske policije u utorak našoj redakciji, navodi se da je supruga napadnuta oštrim predmetom.

"Molio sam ih da potraže nož, nisu želeli. Bilo je i krvi po dvorištu, ni to nisu snimili. Policija njega, iz nekog razloga, štiti", tvrdi Aziz. Ovo je samo jedan od napada na koji se odlučio 64-godišnji komšija, a problemi su počeli 1999. godine.

"Psovao nam je i tursku i šiptarsku majku. Jedne večeri je nasilnije pokušao da nas istera iz kuće, pri čemu je odvalio tarabu od kuće i njome gađao moju ćerku. Morao sam hitno da odvedem porodicu kod rođaka u kuću na nekoliko nedelja", priča Aziz. Kada se sa porodicom vratio u kuću u Petrovaradinu, usledile su stalne telefonske pretnje i uznemiravanja, što traje već 15 godina.

Njihov netolerantni komšija je, priča Aziz, ispumpavao septičke jame u njihovo dvorište, pravio buku, uništavao dvorište, a pre mesec dana mu je pred policajcem psovao "šiptarsku majku". Policajac se pritom pravio gluv.

"Nemoguće je očekivati išta od naše policije, čak i kada vam je direktno ugrožen život. Nikada nismo mogli da dođemo do pravde jer nije bilo dokaza protiv njega, a tako očekujem da će biti i sada", kaže naš sagovornik, koji će komšiju tužiti za pokušaj ubistva.

(Radio 021)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u