Društvo

Niste više klinke, a imate BUBULJICE? Evo gde grešite!

Objavljeno: 02.08.2015 | 10:09Izvor: Telegraf.rs

Ako nikako ne možete da se rešite mitisera, akni i bubuljica, pomoć potražite kod dermatologa, ali pre toga obratite pažnju i na svoje ponašanje koje možda pogoršava situaciju

Akne i mitiseri podjednako su iritantni u tinejdžerskom i u odraslom dobu, ali dok smo kao klinci mogli da se jednostavno tešimo sa onim standardnim “proći će”, u dvadesetim i tridesetim godinama ovom problemu treba pristupiti nešto ozbiljnije.

Iako neke vrste bubuljica mogu ukazivati na ozbiljniji zdravstveni problem, moguće je, međutim, i da ne možete da ih se rešite zbog nekih nesmotrenih loših navika kojima itekako pogoršavate izgled svoje kože.

Ovo su najčešće greške.

Probate svaki novi preparat na tržištu

Ako proizvod ne počne da deluje posle nekoliko dana ili nedelja, bacate ga i odmah prelazite na drugi koji vam je pohvalila poznanica? Klasična greška! Da bi upotreba nekog preparatadonela rezultate treba mu dati vremena, pa budite uporne i istrajne. Takođe, nemojte olako nasedati na obećanja iz reklama, jer mitisieri nisu došli preko noći, pa ne mogu tako brzo ni da odu.

Komplikujete sa negom

Na vašoj polici nalaze se redom: piling, losion, pena za pranje, krema za dan, krema za noć, serum… A kada to ne koristite, isprobavate maske iz kućne radinosti. Iako se pitate kako vam je lice u lošem stanju pored tolike nege, zapravo nije čudno što vam je koža iziritirana. Pronađite jednostavnu “beauty” rutinu koja uključuhje svega par preparata koji odgovaraju vašoj koži i drži se nje.

Ne možete da obuzdate svoje prste

Bilo da se radi o istiskivanju, grebanju ili jednostavnom opipavanju mitrisera – vašim prstima nije mesto na licu. Ovo posebno važi ako su vam ruke prljave pogotovo. Što manje dodirujete lice tokom dana i izbegavate istiskivanje ispred ogledala, to će vaša koža bolje izgledati.

Ne shvatate da niste više tinejdžerka

Iako ti dosadni mitiseri nalikuju na one kakve ste imale kad ste bile 16-godišnjakinje, ne možete se negovati identično kao u to vreme. Zreloj koži potrebni su drugačiji preparati pa je bolje da se rešite losiona koji koristite već deset godina. Dok je u tinejdžerskom uzrastu dobro isušivati bubuljice jer je proizvodnja sebuma veća, posle 25. godine preterano isušivanje će uzrokovati i preuranjene bore.

(Index.hr)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u