Društvo

NIKO NE ZNA ŠTA SE ZBIVALO U NJEGOVOJ GLAVICI (8) Igrao se, uradio domaći i digao ruku na sebe

Objavljeno: 23.10.2016 | 11:59Izvor: Kurir

Uprkos borbi lekara užičke bolnice, srce dečaka kog su roditelji prošle nedelje pronašli bez svesti u kadi u svojoj kući nije uspelo da dobije bitku za život

ČAJETINA - Osmogodišnjem dečaku iz Čajetine, koji se pre nedelju danazadavio kaišem bademantila u porodičnoj kući u Čajetini, lekari nisu uspeli da spasu život iako su najpre uspeli da ga reanimiraju.

Dečak je, kako smo nezvanično saznali, sve vreme bio bez svesti, a i pored svih napora lekara da ga spasu, mališan je izgubio borbu.

Kako smo ranije pisali, dečak je najverovatnije pokušao samoubistvo u kupatilu u kući u kojoj je živeo s roditeljima, koji su ga, inače, i pronašli. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, mališan je pokušao da se obesi kaišem bademantila.

Sagovornik upoznat sa slučajem objasnio je tad da je dečak te kobne subote bio ceo dan napolju s drugom decom, kao i da ništa nije ukazivalo na tragediju:

- Igrao se kao i sva druga deca. Po podne mu je majka rekla da ode da uradi domaći zadatak. On ju je poslušao. Kako se dugo vremena nije pojavljivao, tražila ga je u sobi, ali ga nije našla. Vrata kupatila bila su zaključana, te su roditelji bili prinuđeni da ih obiju. Kad su ušli u kupatilo, zatekli su dete bez svesti u kadi.

Statistika
NAJMLAĐA ŽRTVA SAMOUBISTVA

Prema ranije objavljenim statističkim podacima, u Srbiji godišnje oko 1.400 osoba digne ruku na sebe, a dnevno četiri, te tako zauzima 13. mesto u svetu po broju samoubistva. Ovaj podatak nas, nažalost, svrstava u grupu zemalja s visokom stopom samoubistava. Ovaj dečak je možda najmlađi zabeležen slučaj samoubistva.

On je dodao da su lekari Hitne pomoći uspeli da ga reanimiraju, ali je dečak sve vreme tokom transporta bio bez svesti.

- Svi su se nadali da će mlado srce deteta dobiti još jednu životnu šansu, ali, nažalost, to se nije desilo. Dečak je preminuo. Niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je ovako mlado biće nateralo da oduzme sebi život. Možda je imao probleme u školi, možda su ga mučili ljubavni problemi, ko to zna - objašnjava naš sagovornik, koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Dečak čiji identitet nećemo objaviti išao je u drugi razred osnovne škole na Zlatiboru. Prema nezvaničnim informacijama, porodica je jedno vreme živela u Beogradu, a potom su se ponovo vratili u selo kod Čajetine. Njegovi roditelji imaju još dvoje dece.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u